Bescherm je deze herfst tegen griep en covid met een vaccin

C21

Bescherm je deze herfst tegen griep en covid met een vaccin

Scherm__afbeelding_2024-09-15_om_14
 
Ben je 65 jaar of ouder? Heb je door een gezondheidsprobleem minder weerstand? Laat je dan deze herfst vaccineren tegen Covid19 en griep. Je kan hiervoor terecht bij je arts of apotheker.
 
Bescherm je tegen zware ziekte 
In de herfst- en wintermaanden zijn er meer besmettingen met luchtweginfecties. Ben je ouder dan 65? Of heb je een verminderde weerstand door bijvoorbeeld een immuniteitsstoornis? Dan loop je een groter risico om zwaar ziek te worden door een besmetting met griep of Covid19. Gelukkig kan je met een griepvaccinatie de kans op besmetting verkleinen. Bovendien zorgen zowel het griep- als het covidvaccin ervoor dat je, als je toch besmet zou raken, minder risico loopt om ernstig ziek te worden. 
 
Van september tot november
De covidbesmettingen komen meestal vroeger voor in de herfst dan griep. Aangezien een vaccin een paar weken tijd nodig heeft om je weerstand te versterken, plan je jouw covidvaccinatie best midden oktober. De griepbesmettingen nemen vooral tijdens het einde van het jaar toe met meestal een hoogtepunt aan besmettingen in december en januari. Midden oktober of november is dan ook een goede periode om je te laten vaccineren tegen griep.
 
Jaarlijks vaccineren 
Ook goed om weten: de griep- en covidvaccins worden elk jaar aangepast aan de variant van het virus die dat jaar het meest voorkomt. Deze vaccins bieden gedurende de eerste maanden na de inenting een sterke bescherming, maar die neemt daarna geleidelijk af. Daarom is het aangeraden om je elk jaar opnieuw te laten vaccineren. Je kan je vaccin bij de dokter of de apotheek halen.
Info:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2024
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 sep 2024
Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief