Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne van de bieren

C21

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne van de bieren

Img_9795
 
Img_9797
 

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 25 oktober tot en met 24 november de Maand van de Lambiek. De deelnemer maakt kennis met de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei via een uitgebreid toeristisch aanbod. Brouwerijen, stekerijen en authentieke volkscafés zijn te ontdekken via wandel- en fietstochten, proeverijen, lezingen, nocturnes en kelderdagen

De Lambiek is, dankzij haar brouwmethode en de typische spontane gisting op houten vaten, de ‘champagne’ van de bieren. Een bier dat nergens anders ter wereld te vinden is. Deze traditie en vakmanschap, gekoppeld aan proeverijen, brouwerijbezoeken, authentieke cafés en innovatieve restaurants, maken de lambiekbeleving tot een uitzonderlijke toeristische beleving.
 
Van 25 oktober tot en met 24 november, de Maand van de Lambiek, kunnen bezoekers de Lambiekproducenten bezoeken en het zelf ontdekken.
 
“Want als er één ding is wat men moet doen in het Pajottenland en de Zennevallei, dan is het wel een Oude Geuze proeven”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “In onze regio is het aantal Lambiekproducenten aanzienlijk aan het groeien. In de jaren ’80 waren ze op één hand te tellen. Vandaag zijn er ongeveer 30. We zien ook een echte opmars van de stekerijen.”
Fotowedstrijd
Tijdens de Maand van de Lambiek wil Toerisme Vlaams-Brabant het gezellige karakter van samen met vrienden of familie een lekkere geuze drinken in een authentieke kroeg extra in de kijker zetten. Daarom organiseert ze een fotowedstrijd waarbij de deelnemer een culinaire fietstocht voor 4 personen kan winnen van Happen en Trappen. De winnaars fietsen een dag door de regio en stoppen onderweg bij drie verschillende horecazaken waar ze iets lekkers aangeboden krijgen.
 
Om kans te maken op de culinaire fietstocht ‘Op ontdekking in Lambiekland’ moeten deelnemers tijdens de Maand van de Lambiek een foto nemen van hun glas of de fles geuze/lambiek en deze foto delen op Instagram of Facebook met de hashtag #maandvandelambiek2024.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 02 okt 2024
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief