Schrijf jij je in voor de Leesjury van de Ninoofse bib?

C21

Schrijf jij je in voor de Leesjury van de Ninoofse bib?

A_ninove
De Ninoofse bib organiseert tijdens het schooljaar 2024-2025 opnieuw de Leesjury. Dit initiatief, dat de leesvaardigheid en het leesplezier onder jongeren bevordert, verwelkomt deelnemers van 8 tot en met 18 jaar. In groepjes lezen ze een selectie van boeken en delen zij hun mening hierover met leeftijdsgenoten.  
 
 
Liefde voor boeken
 
De Leesjury is een landelijk initiatief waarbij kinderen en jongeren worden aangemoedigd om hun leesvaardigheden te ontwikkelen en hun liefde voor boeken te ontdekken. In groepjes lezen ze een selectie van boeken en delen zij hun mening hierover met leeftijdsgenoten. Het doel is om hen niet alleen te laten lezen, maar ook te laten nadenken over wat ze lezen, hun mening te vormen en te uiten, en om hen te laten ervaren dat lezen leuk kan zijn.
 
 
Tijdens het schooljaar komen de leden van de Leesjury regelmatig samen in de bib om de gelezen boeken te bespreken. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten delen de deelnemers hun mening, luisteren ze naar anderen en verrijken ze hun leeservaring. Nadat alle boeken gelezen zijn mag elk jurylid zijn of haar stem uitbrengen op hun favoriete boek. Bij de start en aan het einde van het leesjaar organiseert de bib ook steeds een gezellig feest.
 
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar bib@ninove.be tot en met 31 augustus. Meer info via de website van de bib of www.deleesjury.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 sep 2024

archief