Ook onze jongeren voelen zich thuis in Ninove!

C21

Ook onze jongeren voelen zich thuis in Ninove!

Nva_jongeren_oeverstekse
ingezonden foto
 
Karolien De Roose, lijsttrekker N-VA Ninove: “Op 13 oktober gaan we met een volledige N-VA lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. Zoals het er nu uitziet, zullen we in Ninove de enige partij zijn onder eigen naam en zonder aanvulling van andere partijen, want wij geloven echter wél nog in onze partij en in onze boodschap. Vandaag kan ik met trots onze jongste kandidaten voorstellen. Zij zullen met een gezonde dosis realisme en boordevol jeugdig enthousiasme onze lijst versterken.”
 
Prioriteiten kandidaten Jong N-VA Ninove
We pleiten ervoor om de Ninoofse jeugd voldoende uitlaatkleppen te bieden onder de vorm van een gezonde mix van cultuur en vrije tijd, beide essentieel voor de ontwikkeling van jongeren. Tijd voor meer investeringen in culturele initiatieven die jongeren aanspreken en betrekken, zoals gratis toegankelijke evenementen, workshops en jongerenfestivals. Om elke jongere toegang te bieden tot culturele verrijking moeten we de bibliotheek, de muziekschool en de kunstacademie meer ondersteunen.
 
Naast cultuur en ontspanning willen we ons ook sterk maken voor jonge, startende ondernemers. Zij brengen immers vernieuwende denkwijzen over onze lokale economie. We vinden het echt belangrijk om deze jonge ondernemers kansen te bieden om te groeien en te slagen.Sport is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor onze discipline en ons doorzettingsvermogen. Daarom achten we het opportuun om sportvoorzieningen in onze stad uit te breiden en te moderniseren, d.w.z. betere faciliteiten en voldoende ondersteuning voor onze sportclubs. Sport moet voor elke jongere toegankelijk én betaalbaar blijven.
 
Maxim Van Laethem – plaats 6 – 28 jaar- Ninove
Sinds kort ben ik lid van N-VA Ninove en ik ben verheugd om deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met mijn 28 jaar breng ik een frisse kijk en veel energie mee naar de politieke arena van Ninove. Mijn politieke interesse werd al van jongs af aan aangewakkerd door mijn vader, die actief was in de politiek. Dit heeft mij geleerd hoe belangrijk betrokkenheid en inzet zijn voor onze gemeenschap. Mijn professionele carrière als sales adviseur, een job waarbij ik dagelijks in contact sta met mensen en hun behoeften, stelt me in staat om strategisch en innovatief na te denken over oplossingen voor lokale problemen.
 
Mijn speerpunten zijn het verbeteren van de lokale economie en de veiligheid van onze stad. Ik ben vooral bezorgd over ons winkelcentrum en de verkeersveiligheid. Mijn doel is om concrete maatregelen te nemen om deze problemen aan te pakken, zoals het stimuleren van (jonge) ondernemers en het herinrichten van gevaarlijke verkeerspunten voor onder andere fietsers en voetgangers.
 
Daarnaast vind ik het belangrijk dat Nederlands de voertaal is en blijft in Ninove. Dit zorgt voor eenheid en toegankelijkheid binnen onze gemeenschap en versterkt onze lokale cultuur en identiteit.
 
Falke Cornelis – plaats 9 – 28 jaar- Meerbeke
Ik ben een gedreven jonge vrouw van 28 jaar. Als trotse moeder van een eenjarig meisje, staat veiligheid voor mij boven alles. Ik ben vastbesloten om mij in te zetten voor een propere stad en de strijd aan te gaan met zwerfvuil. Ik ben trots om deel te mogen uitmaken van een familiebedrijf met 3 generaties op de teller, waar familiewaarden en tradities hoog in het vaandel gedragen worden. Ik geloof dat deze sterke banden met mijn familie mij hebben geholpen om succesvol te zijn in mijn werk en mij motiveren om elke dag het beste van mezelf te geven.
Wonende aan een drukke steenweg, ervaar ik dagelijks de risico’s en uitdagingen op vlak van veiligheid. Dit is de reden waarom ik mij met volle overtuiging wil inzetten voor dit belangrijke thema. Ik ben al enkele jaren lid van de N-VA omdat ik mij thuisvoel in haar visie en standpunten met betrekking tot veiligheid en propere steden.
 
 
Emma Soetaert – plaats 14 – 19 jaar- Pollare
Sinds mijn zestiende ben ik lid van de N-VA. De aanleiding hiervoor was mijn deelname aan de YOUCA-dag, een dag waarop ik via mijn middelbare school ging werken om mijn loon over te maken aan projecten van jongeren wereldwijd. Ik koos ervoor om te gaan meedraaien in het Vlaams Parlement, meer bepaald bij de N-VA-fractie. Na deze fantastische ervaring was het voor mij al duidelijk dat ik steevast ga voor een toekomst in de politiek. Binnen de gezinssfeer hoorde ik altijd al veel praten over (lokale) politiek, wat de nieuwsgierigheid in mij natuurlijk ook aanwakkerde. Hoewel ik hierdoor onrechtstreeks beïnvloed werd, heb ik van mijn beide ouders steeds de kans gekregen én genomen om mij zelfstandig te verdiepen in de verschillende partijprogramma’s.
Ook binnen de richting Humane Wetenschappen, waarvoor ik in 2023 aan het college in Ninove mijn diploma behaalde, waren actualiteit en politiek belangrijke onderwerpen die altijd mijn aandacht trokken. In het laatste jaar wijdde ik mijn eindwerk aan de politieke participatie van de nieuwe generatie kiesgerechtigden. Als 19-jarige en tevens ook de jongste kandidaat op deze lijst, wil ik vooral een brug zijn tussen onze jeugd en de lokale politiek. Jongeren betrekken en luisteren naar hun noden en bemerkingen vind ik noodzakelijk.
 
Michiel De Coen – plaats 32 – 25 jaar- Aspelare
Omdat ik al enkele jaren lid ben van de N-VA, ben ik goed op de hoogte van de standpunten van de partij. Ik denk hierbij aan aandachtspunten voor de Ninoofse jeugd zoals sport en festivals, betere fiets- en voetpaden en uiteraard ook het belang van onze Nederlandse taal. Door mijn job in de horeca hoor ik dagelijks de bekommernissen van de Ninovieters. Van kleine frustraties tot grote dromen, het wordt allemaal besproken tijdens het genot van een 'goei zjat kaffe'. Stilaan werd mijn politieke interesse gewekt en N-VA bleek voor mij de partij die het best beantwoordt aan de noden van de inwoners.
 
Persoonlijk wil ik mij graag inzetten voor een betere veiligheid voor de zwakke weggebruiker. In het bijzonder voor mensen die voor langere afstanden afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van onze stad vanuit haar deelgemeenten is belangrijk, zodat iedereen kan genieten van de vele activiteiten.
 
 
Ik streef naar een Ninove dat vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer, waar er in duidelijk Nederlands gecommuniceerd wordt, waar het veilig is voor fietsers en wandelaars, waar er een eerlijke verdeling is van de middelen tussen stad en deelgemeenten, met voldoende aandacht voor sport en ontspanning. Ik ijver graag voor een toekomstgericht Ninove in beweging.
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 sep 2024

archief