Ninovieter Joachim De Maeseneer wordt PVDA-lijsttrekker provincieraadverkiezingen

C21

Ninovieter Joachim De Maeseneer wordt PVDA-lijsttrekker provincieraadverkiezingen

Foto_de_maeseneer_joachim__kopie_
 
Bij de provincieraadverkiezingen van 13 oktober trekt Joachim De Maeseneer, voorzitter van PVDA Ninove, de lijst voor de PVDA in kieskring Aalst-Oudenaarde. Op 13 oktober vinden er over het hele land provincieraadsverkiezingen plaats. In Oost-Vlaanderen stemmen de inwoners voor kandidaten uit hun kieskring. Ninove valt daarbij onder kieskring Aalst-Oudenaarde, die de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen bestrijkt.
 
De authentiek linkse partij schuift daarbij Joachim De Maeseneer (°1981) naar voor als lijsttrekker. De provinciale bevoegdheden, zoals wateroverlast, natuurbeheer en ruimtelijke ordening sluiten dan ook nauw aan bij de specialisaties van De Maeseneer. “Vandaag werk ik als opvoeder bij mensen met een beperking. Maar daarvoor werkte ik bijna 10 jaar bij het Agentschap voor Natuur en Bos”, legt De Maeseneer uit. “Ik ben verder ook actief bij lokale natuurverenigingen en ik zetel in Ninove al 16 jaar in de gemeentelijk adviescommissie over ruimtelijke ordening.”
 

“Ik wil het graag opnemen voor onze streek, die te vaak wordt vergeten”, vertelt De Maeseneer. “Denk bijvoorbeeld aan het wanbeheer rond de Dender, dat telkens weer leidt tot overstromingen. We moeten werken aan een visie waarin waterbeheer, goede ruimtelijke ordening, natuur en recreatie samen gaan. Vanuit zo een visie op mensenmaat kunnen we ook volop gebruik maken van de troeven die de provincie in handen heeft zoals het recreatiedomein De Gavers of het Provinciaal Technisch Instituut.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 sep 2024

archief