GELE en RODE kaarten voor foutparkeerders in Ninove

C21

GELE en RODE kaarten voor foutparkeerders in Ninove

Image001__34_
 
Met het nieuwe schooljaar in zicht zal POLITIE NINOVE campagne voeren tegen foutparkeerders aan schoolpoorten bij het begin en einde van de lessen. Vanaf 02 september 2024 gaat het eerste deel van de campagne van start. Deze periode van sensibilisering loopt t.e.m. 15 september 2024.
 
In deze periode zullen foutparkeerders, naar analogie met het voetbal, een ‘gele kaart’ onder de ruitenwisser van hun voertuig krijgen. Deze kaart vormt een verwittiging voor de bestuurder die zijn voertuig foutief geparkeerd heeft. Het is de bedoeling dat de overtreder in de toekomst rekening houdt met de gekregen waarschuwing en dat deze zijn voertuig reglementair gaat parkeren. 
Aan de gele kaart hangt geen proces-verbaal vast.
 

Vanaf 16 september 2024 worden er geen gele kaarten meer gegeven, maar worden er enkel nog rode kaarten uitgedeeld. Aan deze rode kaart hangt een GAS-boete vast die, afhankelijk van het soort inbreuk, 58 of 116 euro bedraagt. Ouders, stadsbestuur, scholen en politie dragen de veiligheid van onze kinderen hoog in het vaandel. Laat ons er alles aan doen om deze campagne tot een goed einde te brengen. Verkeersveiligheid is iets waar we met z’n allen dienen aan te werken.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 sep 2024

archief