Parkeren in het centrum van Ninove wijzigt vanaf september

C21

Parkeren in het centrum van Ninove wijzigt vanaf september

Editie_ninove_centrum_2__kopie_
Parkeren anders vanaf september. - Foto Marc Colpaert
 
Parkeren in het centrum van Ninove kan vanaf september een stuk flexibeler. Zo worden de zones voor kortparkeren (Shop & Go) uitgebreid. Op een aantal nieuwe Shop & Go-plaatsen is de parkeertijd bovendien verlengd tot 1 uur.
 
Het centrum van Ninove telt twee zones waar je elke dag betalend parkeert van 8.30 uur tot 18.30 uur (met uitzondering van zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli): een gele zone en een rode zone. Als je parkeert in de gele zone, kan dit maximaal 4 uur lang. Kies je voor de rode zone, dan kan dat voor maximaal 2 uur. In beide zones worden verschillende parkeertarieven gehanteerd. Betalen kan aan de parkeerautomaat na het ingeven van je nummerplaat of met de 4411-app of -sms. Betaal je niet of parkeer je langer dan je betaalde parkeertijd, dan wordt het halvedagtarief van 15 euro aangerekend. Je ontvangt hiervoor een betaaluitnodiging.
15’ gratis parkeren
 
Na evaluatie van de input van inwoners, wijzigen een aantal straten van ‘parkeerkleur’. Wil je binnenkort parkeren in de binnenstad, check dan de verkeersborden of de 4411-parkeerapp, waarin de zones duidelijk zijn afgebakend. Ook op de parkeermeters staat trouwens aangeduid of je je in een rode of in een gele zone bevindt (sticker met bol in rood of geel). Parkeer je in een betalende zone, dan heb je zowel in de gele als in de rode zone per dagdeel en per nummerplaat recht op 15 minuten gratis parkeren door te kiezen voor een gratis parkeerticket aan de parkeerautomaat. Het eerste dagdeel loopt van 8.30 uur tot 13.30 uur, het tweede van 13.30 uur tot 18.30 uur. Als je parkeerduur doorloopt over twee dagdelen, worden de 15 gratis minuten slechts eenmalig toegekend. Je kan een parkeersessie verlengen tot de maximale parkeerduur in de zone, dus tot 120 minuten in de rode zone en tot 240 minuten in de gele zone.
 
Langer gratis parkeren
 
Parkeren kan gratis op de Mallaardparking en op de stationsparking. Na de schooluren en tijdens schoolvakanties kan je ook gratis parkeren op de parking van het Hartencollege aan de Onderwijslaan. In de blauwe zones is parkeren ook gratis, maar gelimiteerd in de tijd. Daar parkeer je gratis voor twee uur, als je je parkeerschijf legt. Wie snel bij de lokale handelaar wil binnenspringen, kan gebruikmaken van de Shop & Go-zones. In die parkeervakken kon je al gratis parkeren voor 30 minuten. Nu werden de zones uitgebreid en op sommige plaatsen ook verlengd in de tijd. Zo zal je op sommige plekken voor 1 uur gratis kunnen kortparkeren. 30 minuten kortparkeren kan in de Brusselstraat, Burchtdam, Centrumlaan, Geraardsbergsestraat, Graanmarkt, Hendrik Vangassenstraat, Oudstrijdersplein, Pamelstraat, Stationsstraat, Weggevoerdenstraat. 1 uur Shop & Go kan in de Beverstraat, Biezenstraat en Lavendelstraat.
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 sep 2024

archief