KRASJ 7 Young Masters vanaf 7 september in Ninove

C21

KRASJ 7 Young Masters vanaf 7 september in Ninove

Editie_ninove_centrum_3
Foto Marc Colpaert
 
De zevende editie van KRASJ brengt van 7 tot 22 september 22 kunstenaars samen op tien locaties in het stadscentrum. De tweejaarlijkse tentoonstelling Hedendaagse Kunst presenteert werk van jong, opkomend talent dat ooit zijn kunststudie begon in Ninove. Onder de titel Young Masters nodigt KRASJ 7 bezoekers uit om een nieuwe generatie kunstenaars te ontdekken.
 
 
Deze editie wordt de biënnale geleid door Ninoofs kunstenaar Claude Dendauw. Hij verzamelde 22 jonge kunstenaars met roots in de kunsthumaniora van Ninove. Stuk voor stuk ontwikkelden ze hun talent verder aan instellingen zoals KASK, PXL of LUCA, of als autodidacten. Door hen uit te nodigen voor de gevestigde biënnale, wil KRASJ deze ‘artistieke nomaden’ uit hun comfortzone halen en ons confronteren met het talent dat soms onopgemerkt blijft als we hen geen gepast platform bieden. De titel van KRASJ 7, Young Masters, is een knipoog naar het schijnbaar onmogelijke en zet aan tot nadenken over de toekomst van hedendaagse kunst. Wie en wat zullen we morgen evalueren als Kunst met de grote ‘K’? De biënnale daagt je uit om dat gedachtenexperiment aan te gaan.
 
 
 
Drie weekends, tien locaties
 
KRASJ 7 kun je bezoeken op tien prikkelende locaties in Ninove, waaronder de Liberale Kring, voormalig restaurant De Swaene, het Oud Notarishuis en de toren van de abdijkerk. De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag open van 14 tot 18 uur. Op elke locatie zijn er plannetjes beschikbaar, dus je kunt de kunstenroute vanop elke plek starten.
 
 
 
KRASJ SOUND
 
Naast beeldende kunst biedt KRASJ 7 ook een muzikaal programma, met twee contrasterende concerten op zaterdag 14 en zaterdag 21 september. Op 14 september neemt Eden Billooye je met Handpan Rhythm Feelings mee op een meditatieve luisterreis in het voormalige restaurant ‘De Swaene’, Burchtstraat 27. Op 21 september transformeert Natoe De Neve nullen en eentjes tot een elektronisch hoorspel met haar Digital Soundscape in het gebouw van de technische dienst, aan het Paul De Montplein.
 
De concerten starten telkens om 20 uur en zijn gratis en zonder reservatie bij te wonen.
 
 
 
Rondleiding
 
Groepen tot 15 personen kunnen een rondleiding aanvragen, waarbij de curator je langs alle locaties en werken gidst.
 
Alle informatie over KRASJ is te vinden op www.ninove.be/KRASJ.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 sep 2024

archief