Voordelig bomen, struiken en hagen aankopen voor de inwoners van Ninove met het regionaal landschap

C21

Voordelig bomen, struiken en hagen aankopen voor de inwoners van Ninove met het regionaal landschap

A_bos_te_weining
Foto Marc Colpaert
 

Inwoners van Ninove kunnen deze maand heel voordelig streekeigen bomen, struiken en hagen aankopen bij het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. De stad schenkt je bovendien 10 euro korting bij een bestelling vanaf 20 euro. Wil je deelnemen aan deze groepsaankoop, plaats dan voor 3 november je bestelling. Meer info over de actie en een digitaal bestelformulier vind je op www.rlva.be/boomplantactie.

 
 
 
Ninove sloot zich recent aan bij vzw Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Regionale landschappen zijn vzw’s die werken aan het behoud en het versterken van natuur, landschap, erfgoed, streekidentiteit en natuurgerichte recreatie. De regionale landschappen brengen inwoners, verenigingen en overheden samen rond een streekverhaal dat inspireert en voor verbondenheid zorgt. Vlaanderen telt in totaal 18 regionale landschappen. Ninove is toegetreden tot het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA). Iedereen warm maken voor natuur en landschap, dat is het doel van het Regionaal Landschap. Daarom zet het ook in op het toegankelijk maken van natuur, met herstelplannen voor trage wegen en het inrichten van groene picknick- en speelplekken in de buurt. Ook vind je op de website (www.regionalelandschappen.be) heel wat vormings- en belevingsactiviteiten.
 
 
Gratis abonneren op landschapskrant
 
Twee keer per jaar geeft het RLVA een landschapskrant uit met artikels en weetjes over natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen en omstreken. Om de Ninovieter kennis te laten maken met de organisatie en haar acties, wordt de krant nu eenmalig bedeeld in alle bussen. Wie de krant wil blijven ontvangen, kan zich gratis abonneren op de digitale landschapskrant of kiezen voor een gratis postabonnement. Inschrijven doe je via www.rlva.be.
 
Boomplantactie
 
Inwoners van Ninove kunnen dit najaar bomen en planten bestellen aan een voordelige prijs via de boomplantactie van het RLVA. De vzw organiseert jaarlijks zo’n groepsaankoop van streekeigen plantgoed. Deze bomen en struiken passen niet alleen landschappelijk goed in onze streek, ze zijn ook perfect aangepast aan de plaatselijke groeiomstandigheden en doen het hier dus van nature goed. Door aan te planten, draag je ook je steentje bij aan de strijd tegen de klimaatopwarming en help je de stad om haar klimaatdoelstellingen te behalen. Bomen zijn er geweldig goed in om CO2 uit de atmosfeer te halen en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Tijdens hittegolven zorgen bomen bovendien voor een sterk verkoelend effect en kunnen ze de temperatuur lokaal met meerdere graden verlagen. Bij de boomplantactie heb je de keuze uit inheemse haagplanten, struiken en boompjes, hoogstambomen, hoog- of halfstammige fruitbomen, kleinfruit en klimplanten. Bestellen kan nog tot en met 2 november via www.rlva.be/boomplantactie. Je kan de planten op zaterdag 30 november afhalen bij de technische dienst van de stad. Bestel je om meer dan 300 euro, dan worden de planten thuisbezorgd.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief