GERAARDSBERGEN - Kunstenaar Antoine Van Riet ontvangt bedankingsbrief van president Obama

C21 Css

GERAARDSBERGEN - Kunstenaar Antoine Van Riet ontvangt bedankingsbrief van president Obama

Dsc9564
Foto: © Jimmy Godaert
 

Toen de Amerikaanse president Obama op bezoek was in België mocht hij een kunstwerk van Antoine Van Riet ontvangen. Hij mocht het kunstwerk echter zelf niet overhandigen maar via het secretariaat van Europees president Herman Van Rompuy raakte het toch bij Obama. Het kunstwerk zou een plaatsje krijgen in een museum waar de Amerikaanse presidenten hun ontvangen geschenken tentoonstellen.

Nu enkele maanden later viel er een grote bruine envelop in de bus van Antoine Van Riet met het Witte Huis in Washington als afzender. Binnenin zat een brief die is ondertekend door president Barack Obama. Die stelt het heel erg op prijs dat Van Riet hem een kunstwerk schonk toen de president in maart in België op bezoek was.

Dat de president van het machtigste land ter wereld de moeite doet om iemand zoals Antoine te bedanken vindt de kunstenaar is fantastisch. Zijn bewondering voor Obama is nu nog toegenomen. Vooral voor de mens achter de president en zijn de Afrikaanse roots die Van Riet fascineren. Hij heeft dit in zijn zijn kunstwerk tot uiting willen brengen en dit viel bij de Amerikaanse president blijkbaar in goede aarde.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief