DILBEEK – Uitslaande brand vernielt VW-showroom

C21

DILBEEK – Uitslaande brand vernielt VW-showroom

100102brand_heremans
De zaak brandde volledig uit. - Foto Kos
 
Editiepajot_dilbeek_brand_vw

De uitslaande brand die zaterdagochtend woedde in Garage Heremans aan de Dansaertlaan 102 in Groot-Bijgaarden, is onder controle, maar het nablussen zal nog een hele tijd in beslag nemen. Dat werd vernomen van burgemeester Stefaan Platteau. De showroom van de Volkswagengarage is vernield, samen met een vijftiental gloednieuwe wagens. De burelen en het atelier werden gevrijwaard. Ook aan de omliggende woningen is er geen schade.

De brand brak uit omstreeks 7 uur en nam snel een flinke uitbreiding. De brandweer van Asse kwam ter plaatse en kreeg versterking van naburige korpsen. Omwille van de hoogte van de vlammen en omdat het vuur kleine explosies veroorzaakte, werd een twaalftal bewoners van omliggende huizen geëvacueerd.
 
Omdat een deel van de wagens die normaal gezien bij Garage Heremans staat opgeslagen, nu in de vestiging in Ternat staat, was het parkeerterrein vrij toegankelijk zodat de brandweer tot dicht bij de vlammen kon komen. De spuitgasten hadden het vuur kort voor 10 uur onder controle en konden beginnen nablussen. De ravage is wel groot: de volledige showroom is vernield, samen met vijftien wagens die erin stonden. De brandweer is er wel in geslaagd de burelen en het atelier te redden.
 
"Er zijn ook geen gewonden gevallen en de bewoners van de omliggende huizen zijn naar hun woningen kunnen terugkeren", zegt burgemeester Platteau. "De eigenaar van de garage, meneer Heremans, verbleef in Frankrijk. Hij is verwittigd en is onderweg. Hij zou in de late namiddag aankomen".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2010
EP
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief