DILBEEK krijgt er Zomerfestival bij: Palm Parkies-festival

C21

DILBEEK krijgt er Zomerfestival bij: Palm Parkies-festival

Editiepajot_palm_parkies
 

Het vroegere ‘Zomerfestival Vlaanderen’ is sinds vorig jaar omgedoopt tot ‘Palm Parkies’. Dit zomerfestival biedt één keer per week een gratis openluchtoptreden aan, waarbij de klemtoon ligt op een ‘groen en familiaal karakter’. Naast Aalst, Blankenberge, Deinze, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas, Waregem en Wevelgem, is vanaf de zomer 2010 ook Dilbeek van de partij.

Dit zomerfestival is in handen van de vzw Divers, die samen met de deelnemende steden en gemeenten de volledige praktische organisatie op zich neemt. De artiesten brengen voornamelijk een Nederlandstalig repertorium en kunnen zowel ‘gekende namen’ als ‘beginnend talent’ zijn. Het festival richt zich voornamelijk op groepen en families, die bij voorkeur in een groen kader van een muzikale zomeravond kunnen genieten.
Voor Dilbeek werd ‘de Westrandkouter’ (het Patattenveld) uitgekozen als unieke, groene locatie rond het gemeentehuis. Het spreekt voor zich dat dit evenement tevens vanuit toeristisch oogpunt wordt bekeken, gezien het hele gebeuren de steun van Radio 2 krijgt. Op die manier leren bezoekers van elders ook Dilbeek op een aangename manier kennen.
Aftredend schepen voor Cultuur en Toerisme, Willy Segers, over dit initiatief:
De vzw Divers probeert al gedurende twee jaar om Dilbeek op haar deelnemerslijst te krijgen, vooral ook gezien de unieke locatie van de omgeving van ons gemeentehuis. De hele gebeuren heeft immers voornamelijk een familiaal karakter, waar mensen ook te voet of met de fiets moeten naartoe kunnen. De site naast ons Dilbeeks park is dan ook zeer geschikt hiervoor.
Tegelijk willen we dit evenement tevens gebruiken om Dilbeek te promoten. Gezien het mee ondersteund wordt door Radio 2 zullen luisteraars te horen krijgen wie er bijvoorbeeld die avond in Dilbeek optreedt. We menen dat dit een zeer gepast initiatief is om mensen verkennend naar Dilbeek te krijgen om hen aldus ook onze andere troeven te leren kennen.
Het hele gebeuren is dan ook een samenwerking van de gemeente Dilbeek (Cultuur, Toerisme en Vlaamse aangelegenheden), de vzw Dilbeeks Erfgoed, de Dilbeekse Cultuurraad en het Cultureel Centrum Dilbeek. Binnen de gemeentelijke diensten zal de dienst Openbare Werken ook wekelijks instaan voor een aantal logistieke diensten. Al de rest wordt door de organisatoren zelf verricht.
Door deze samenwerking werden voldoende fondsen bij elkaar gebracht om het geheel gratis aan de Dilbeekse bevolking of de bezoekers aan te bieden.
Op het vlak van overlast worden extra-inspanningen geleverd voor de naaste buren. Zo is het bijvoorbeeld een vaste afspraak dat elk optreden, drankverkoop incluis, vanaf 23u is afgelopen. Ook op het vlak van netheid en opruim voeren de organisatoren de ‘duurzaamheid’ hoog in hun vaandel: alles wordt de avond zelf netjes opgeruimd.
Is dit nu geen concurrerend initiatief voor het Vijverfestival ?
Helemaal niet. Zowel muzikaal als organisatorisch is Palm Parkies niet te vergelijken met het Vijverfestival. Beschouw het desnoods als één wekelijkse verderzetting van het Vijverfestival, maar dan ook beperktere schaal, maar de doelstellingen liggen helemaal anders. Trouwens, ook met de organisatoren van het Vijverfestival zal naar een nauwere samenwerking worden uitgekeken.
Deze realisatie past volledig in het ‘Bruisend Dilbeek’-beleid, zeker wat het zomergedeelte ervan betreft. De aftrap van de culturele zomer in Dibeek begint met Vijverfestival en Vlaams Feest. Wekelijks doorspekt met de openlucht- filmvoorstellingen van Kotteekoer (op dinsdag) en nu ook Palm Parkies (op woensdag). En uiteraard blijven ook Zomaar Zomert en Jospop in deze totaalaffiche opgenomen. Gezien de specifieke doelgroepen van al deze activiteiten, wordt met Palm Parkies gemikt op een meer algemeen en breder publiek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2010
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief