DILBEEK bouwt toeristisch onthaal uit

C21

DILBEEK bouwt toeristisch onthaal uit

Editiepajot_dilbeek_toeristische_dienst
toerismedilbeek.be
 

Dilbeek is bezig met de uitbouw van een toeristisch onthaal op verscheidene locaties. Vanaf heden krijgen zowel de bezoekende toeristen, als de Dilbekenaren zelf, het een stuk makkelijker.

In eerste instantie worden de belangrijkste openbare gebouwen voorzien van displays met toeristische informatie. De voorbijganger kan zich dus (ook buiten de diensturen) makkelijk bevoorraden van talrijke Dilbeekse publicaties (wandel- en fietsfolders,...), gratis publicaties van toerisme Vlaams-Brabant… De informatie komt zo tot bij de toerist zelf in plaats van de omgekeerde richting. In een latere fase wordt de horeca betrokken om het toeristisch onthaal te versterken. Zo voelt een toerist zich helemaal welkom in Dilbeek.
 
 Toerisme Dilbeek heeft eveneens een vernieuwde toeristische brochure klaar.. Het betreft voornamelijk een actualisering van de oude folder ‘Kijk Dilbeek’. De brochure, anno 2009, pakt het anders aan. Een indeling per deelgemeente wordt deze keer achterwege gelaten, maar er werd bewust gekozen om themagericht te werken. Tussen stadsrand en platteland, recreatief, in vervoering, steenrijk, adellijk, kunstig, landelijk, gastronomisch en gemakkelijk bereikbaar vertellen alle geheimen van deze mooie gemeente.
De nieuwe folder is ontstaan uit een samenwerking tussen Dilbeek en de VVV Toerisme Pajottenland & Zennevallei. Het streefdoel van Toerisme Pajottenland & Zennevallei was om van elke gemeente (van de regio) een folder laten verschijnen die qua opmaak en indeling gelijkend is.
 
Tevens is er een nieuwe website: www.toerismedilbeek.be . Gezien bezoekers steeds vaker via het internet op zoek gaan naar toeristische informatie, evenementen, logement... kon Toerisme Dilbeek niet anders dan dit op een blaadje te presenteren. Een toerist stippelt tegenwoordig ook graag zelf zijn verblijf uit, om zo niet onvoorbereid aan te komen. De website is voldoende ruimte voor allerlei praktische gegevens, maar natuurlijk ook voor een ruimere detailbeschrijving van de toeristische troeven van de gemeente.
 
De nieuwe toeristische brochure is te downloaden op www.toerismedilbeek.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2010
Jean-Pierre Schoukens
toerismedilbeek.be
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief