DILBEEK zit door zoutvoorraad heen

C21

DILBEEK zit door zoutvoorraad heen

Editiepajot_slipgevaar

Door de acute vrieskou en sneeuwval zit ook de gemeente Dilbeek stilaan door haar voorraad zout. Als het de komende dagen nog sneeuwt, is er niet meer voldoende zout om de Dilbeekse wegen sneeuw- en ijsvrij te maken. In die situatie dreigt voor maandag geen verandering te komen want de zoutleverancier van de gemeente zit eveneens door zijn voorraad. De zoutleverancier verwacht pas maandag nieuws over nieuwe leveringen van zout per boot. Het gemeentebestuur vraagt de bevolking dan ook begrip voor deze situatie buiten zijn wil om. Alle gemeenten worden overigens met dit probleem geconfronteerd.

Zeshonderd ton uitgestrooid
 
De gemeente Dilbeek heeft tot vandaag ongeveer zeshonderd ton zout over de gemeentelijke wegen uitgestrooid. Dat is gevoelig meer dan de voorgaande jaren. Drie strooiploegen bestaande uit drie vrachtwagens met telkens twee werklieden en bijgestaan door een ploegbaas, zijn tot vandaag haast continu op de baan geweest van ’s ochtends vijf uur tot middernacht en zelfs veel later bij hevige sneeuwval. De drie vrachtwagens hebben elk een aparte ronde en volgen een welbepaald schema. Eerst worden de hoofdwegen gestrooid, daarna de straten die De Lijn aandoet, vervolgens komen de industriezones aan de beurt, daarna de straten met een helling en tenslotte de wijken en de doodlopende straten. Zo zijn de rondes opgebouwd.
 
Het gemeentebestuur weerlegt ook de kritiek dat in vele straten niet wordt gestrooid. Een misperceptie, zegt het gemeentebestuur. De vrachtwagens doen haast alle straten aan. Maar het zout werkt alleen in als er veel over gereden wordt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2010
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief