Toerisme DILBEEK stelt initiatieven voor

C21

Toerisme DILBEEK stelt initiatieven voor

Editiepajot_dilbeek_toerisme_01_foto_roger_mortelmans
Vlaams volksvertegenwoordiger Willy Segers en Jef Vanderoost. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_dilbeek_toerisme_02_foto_roger_mortelmans
De groep die de toeristische brochure en de website "toerismedilbeek.be" samenstelde. - Foto Roger Mortelmans
 

Voormalig schepen voor Toerisme en Vlaams Volksvertegenwoordiger Willy Segers stelde samen met de nieuwe schepen voor Toerisme Jef Vanderoost de initiatieven op toeristisch gebied van de gemeente Dilbeek voor.

“Het is de bedoeling”, zegt Willy Segers, “om te kijken wat achter ons ligt op toeristisch gebied maar ook een blik te werpen op wat er de volgende drie jaar nog zal gebeuren.”
In de eerste plaats is er de vernieuwde toeristische brochure. Door de gemeente Dilbeek en de vzw Dilbeeks Erfgoed werd overleg gepleegd met de vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei rond een nieuwe toeristische brochure. Deze vzw ondersteunt financieel de initiatieven van de deelnemende gemeenten rond het uitbrengen van gemeenschappelijke toerismebrochures. Daarbij is de lay-out voor alle gemeenten gelijk wat de herkenbaarheid van het totale “Pajottenland en Zennevallei”-project moet beklemtonen. Een werkgroep bestaande uit Albrecht De Schrijver, Renate Devreese, Wim Stuyvers, Hugo Vereecke, Tine Van Wambeke en Willy Segers werkten het voorstel uit.
De nieuwe brochure geeft een geactualiseerd beeld van wat Dilbeek te bieden heeft met als thema’s : tussen stadsrand en platteland, recreatief, in vervoering, steenrijk, adellijk, kunstig, landelijk en gastronomisch. Dilbeek, “Poort van het Pajottenland” staat hiermee wagenwijd open om de toeristische speurneus te ontvangen.
De nieuwe toeristische brochure zal samen met alle andere beschikbare folders op handige displays aangeboden worden aan de bevolking. In eerste instantie zullen de displays te vinden zijn in alle gemeentelijke publieke gebouwen. Nadien zal dat nog uitgebreid worden.
Voor toeristische informaties wordt ook vaak door geïnteresseerden een internetsite geraadpleegd. Daarom heeft Dilbeek nu ook een gedetailleerde webstek www.toerismedilbeek.be .
Deze nieuwe toeristische webstek zal op termijn geïntegreerd worden in de nieuwe algemene gemeentelijke webstek.
De komende jaren zullen de aandachtspunten op toeristisch gebied zich richten naar de Tramsite Schepdaal, het beschermd landschap Watermolen Pede, het huisje Mostinckx, restauratie gemeentehuis en Alenatoren.
Na het Hageland en de Brabantse Kouters komt dit jaar de regio Pajottenland aan de beurt wat de fiets- en wandelknooppunenroutes betreft. Ook worden in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant geïnteresseerde cafés erkend als Fietscafé. Als pilootproject wordt gestart met het Praetcafé (Westrand).
Tevens voorziet de provincie Vlaams-Brabant voor 2010 het inplanten van een reeks toeristische infozuilen. In Dilbeek zal er een zuil geplaatst worden zodat op digitale en interactieve wijze toeristische informatie kan bekomen worden.
De nieuwe folder over Dilbeek kan verkregen worden op de gemeentelijke cultuurdienst, Gemeenteplein 1 te 1702 Groot-Bijgaarden, tel. 02-267.60.12, via e-mail : toerisme@dilbeek.be  en er zal een pdf-versie beschikbaar zijn via de gemeentelijke webstek www.dilbeek.be  en op de nieuwe toeristische webstek www.toerismedilbeek.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief