DILBEEK - De grote passie van Tendance is dansen

C21

DILBEEK - De grote passie van Tendance is dansen

Editiepajot_tessa_en_mieke
Tessa en Mieke. (Foto KOS)

Wie op zoek is naar de perfecte aftrap voor een geslaagd feestje of wie cheerleaders wil voor zijn sportteam of wie een culturele happening wil opfleuren kan nu terecht bij het Demonstratieteam Tendance uit Dilbeek. Zowel Tessa Nieuwlandt als Mieke Groeninck hebben daarvoor een oplossing.

Tendance is een jong, dynamisch team vol ideeën en talent. Hun grote passie is dansen en ze zijn bereid daar hard voor te trainen. Ze ontmoeten elkaar wekelijks om aan hun eigen choreografieën te werken en hun danstechniek en lenigheid te verbeteren.
 Het doel van dit alles zijn zoveel mogelijk optredens, performances en wedstrijden voor om het even welk publiek. Dit demoteam kan zowel een opzwepende act opvoeren van een kleine tien minuten, maar is eveneens uitgerust om een halfuur de pannen van het dak te dansen! De perfecte afwisseling voor jaarmarkten, dorpsfeesten, huwelijksfeesten, jongerenfuiven, e.a.
 
Een jaar geleden, omstreeks januari 2009, besloten de choreografen Tessa Nieuwlandt en Mieke Groeninck om zelf een demonstratieteam samen te stellen binnen de nog jonge dansschool Tendance Dilbeek. Na onderling overleg hebben zij daartoe een 15-tal meisjes aangesproken tussen de leeftijd van 15 en 20 jaar, die sindsdien blijk hebben gegeven van een welgemeend engagement. De vuurdoop van dit jonge demoteam volgde snel, want in mei 2009 mochten zij reeds vier nummers opvoeren op de Benefiet “Start to Walk” in Halle. Dit eerste optreden werd overigens op groot enthousiasme ontvangen. Het hek was van de dam! Einde mei volgden nog twee optredens in de jongensschool in Lennik en de Westrand in Dilbeek!
Sindsdien hebben ze ook reeds ons beste beentje voorgezet op de jaarmarkt in Lennik en “Ternat On Stage”. En last but not least, dit jonge demoteam heeft zich ook al gewaagd aan de nationale wedstrijd “Stars of Dance”, waar het tussen ervaren demoteams mocht optreden! Ze mikten op een hoog niveau en werden daarvoor beloond, vermits ze maar net buiten de prijzen vielen!
 
STIJL
Uniek aan dit demoteam is dat het onder leiding staat van niet één, maar twee choreografen die op gelijke voet en met wederzijds respect samenwerken. Daardoor is dit team niet vastgepind aan slechts één stijl, maar zijn ze in staat het publiek telkens weer te verrassen! Ofwel werken de choreografen samen aan één nummer, ofwel wordt er ruimte gegeven aan hun persoonlijke creativiteit wanneer zij plots een geniale inval krijgen voor een volledige choreo.
Daarnaast staan de choreografen ook open voor suggesties en ideeën van de leden van dit team. Deze werkwijze maakt dat hun repertoire tot nu toe bestaat uit een smeltkroes van funk, cabaret, latino, country en Hip Hop. Uiteraard brengen wij voor elk publiek wat wils.
 
De Choreografen
De beide choreografen, Tessa Nieuwlandt en Mieke Groeninck, zijn gediplomeerde dansleerkrachten. Ze hebben een examen afgelegd en een diploma behaald om dans te mogen geven aan verschillende leeftijden. Bovendien hebben ze beiden reeds ervaring met optredens en performance.
Tessa Nieuwlandt 0472 409 555 / Mieke Groeninck 0472 368 929
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief