DILBEEK – Nog sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Nog sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_dilbeek

Voorlopig geen paaltjes aan Spanjeberg

Het schepencollege gaat niet op de vraag om paaltjes te plaatsen op de hoek van de Spanjebergstraat met de Kasteelstraat (BKCP-bank) noch tot de heraanleg van het trottoir. Reden: de Spanjebergstraat en de Kasteelstraat worden opgenomen in het Masterplan Dilbeek en het wegdek en de verkeerssituatie zal onderzocht en gewijzigd worden. Wel zal het schepencollege de lokale politie vragen om geregeld controle te voeren op foutparkeerders.
 
Beurtelings parkeren Sint-Antoniuslaan onderzocht
 
Op vraag van de bewoners van de Sint-Antoniuslaan heeft het schepencollege beslist het vorig jaar ingevoerde beurtelings parkeren weer te laten onderzoeken door de technische verkeerscommissie. Sinds de invoering na de gemeenteraadsbeslissing van 27 januari 2009 zijn er te weinig parkeerplaatsen als de wagens langs de pare huisnummers staan. Er wordt ook te snel gereden in de straat. Tegen januari 2011 wordt overigens op voorstel van de staatssecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe het beurtelings parkeren afgeschaft.
 
Onderzoek naar parkeervakken Jan de Trochstraat
 
De verkeerscommissie gaat ter plaatse het voorstel van een inwoonster van de Jan de Trochstraat onderzoeken om parkeervakken aan te leggen ter hoogte van het voetbalveld waar de snelheidsbeperking van 50 km/uur geldt. De parkeervakken zouden snelheidsremmend kunnen werken. Andere parkeermogelijkheden zijn er niet. Na navraag bij Stedenbouw in Leuven is de aanleg van een parking in de weide naast het voetbalveld niet mogelijk. De weide ligt volledig in natuurgebied.
 
Geen zakjes strooizout voor inwoners
 
Het schepencollege gaat niet in op het voorstel van gemeenteraadslid Geert Hoogstoel om gratis strooizout te geven aan de inwoners. Die gratis bedeling gebeurde vroeger al op bepaalde kruispunten en knelpunten, maar de burgers gebruikten het strooizout voor private doeleinden. Het schepencollege meent dat het politiereglement duidelijk is: elke burger is verplicht in te staan voor het vrijmaken van zijn voetpad.
 
32ste scholenloop op 5 juni
 
De 32ste scholenloop in Dilbeek heeft plaats op zaterdag 5 juni. Dat is de enige datum die alle Dilbeekse basisscholen nog open hebben in hun agenda. De loopwedstrijden beginnen vanaf 15 uur op het Roelandsveld.
 
Dilbeek doet mee aan actie “Fit in 12 weken”
 
Dilbeek neemt deel aan de actie “Fit in 12 weken”. Een ‘fitmobiel’ komt naar Dilbeek om de fysieke conditie te testen van 56 burgers van de gemeente. Er werd geopteerd om prioritair de conditie van de ambtenaren en mandatarissen te testen. De nog beschikbare plaatsen worden aangevuld met bezoekers van de boerenmarkt en Westrand. Kostprijs: € 2000. Dilbeek krijgt hiervoor een subsidie van € 750 en € 10 per deelnemer op testdag en € 10 op retestdag. De testen worden afgenomen in begin maart. De retest volgt in juni. De fitmobiel wordt opgesteld in de omgeving van het gemeentehuis en Westrand.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2010
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief