DILBEEK - Bewoners Bettendries gaan in beroep tegen vergunning aan Colruyt voor nieuwbouw

C21

DILBEEK - Bewoners Bettendries gaan in beroep tegen vergunning aan Colruyt voor nieuwbouw

Editiepajot_dilbeek_colruyt

In Itterbeek gaan de bewoners van de wijk Bettendries in beroep tegen de uitreiking van een vergunning aan Colruyt voor de bouw van een nieuw grootwarenhuis aan de Herdebeekstraat. Buurtbewoners stappen naar Bestenige Deputatie van Vlaams-Brabant.

Volgens de buurtbewoners hebben zowel Colruyt als het Dilbeekse gemeentebestuur onvoldoende rekening gehouden met diverse aspecten van een goede ruimtelijke ordening. Bovendien werden de verkeersproblemen die de winkel zal veroorzaken nooit grondig onderzocht en door de gemeente niet eens getoetst noch opgelost. Burgemeester Platteau erkende publiekelijk deze verkeersproblemen in een interview op Ring TV. Ondanks het massale protest en een unaniem ingenomen standpunt in de gemeenteraad, schaarde een meerderheid in het schepencollege zich toch achter de Colruyt-plannen …
 
De geplande winkel zou ongeveer 1.100 klanten per dag aantrekken, hetgeen bijna 2.200 autobewegingen van en naar de winkel zal betekenen. De verwachte verkeersstroom zal vooral tijdens de avondspits moeilijkheden veroorzaken op de Ninoofsesteenweg en het sluikverkeer in de omliggende woonbuurten doen toenemen. De eventuele komst van een supergrote Colruyt bedreigt de woonkwaliteit en de verkeersveiligheid in het anders zo rustige en landelijke Sint-Anna-Pede, aldus de woordvoerder van het buurtcomité. 
 
Meerdere buurtbewoners stappen daarom naar de Bestendige Deputatie van Vlaams-Brabant om de beslissing van de gemeente Dilbeek ongedaan te maken.
Het buurtcomité Bettendries rekent nu op het gezond verstand van de Deputatie om de bouwvergunning ongedaan te maken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief