DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_dilbeek_kasteel_200

Anoniem politievoertuig voor politie

De politie van Dilbeek koopt een nieuw anoniem voertuig aan voor een geraamd bedrag van 24.000 euro, btw inbegrepen. Het huidig anoniem voertuig, een Volkswagen Golf break, dateert uit 1997. Dit voertuig is nu dertien jaar oud en dringend toe aan vervanging. De politie opteert voor een voertuig voor dubbel gebruik, zodat het voertuig ook kan worden ingezet door de lokale recherche om in beslag genomen materiaal mee te vervoeren en waarmee sporadisch een fiets kan worden vervoerd. Het voertuig krijgt ook speciale politieuitrusting (zwaailicht, bepantsering,…). Dat is in de raming begrepen. De aankoop staat op de agenda van de gemeenteraad van februari.
 
Motortreffen op 18 april
 
Het schepencollege gaat akkoord om de jaarlijkse openingsrit van het “Belgian Motor Chapter – Harley Davidson” op 18 april te laten starten en aankomen op het Gemeenteplein. De ongeveer 300 deelnemers vertrekken om 8 uur en komen aan om 15 uur. Het event eindigt om 18 uur. Op dezelfde dag heeft de actie ‘’Paas je rot’’, maar dat geeft geen probleem omdat alles gebeurt rond Westrand.
 
Telefooncentrale Kasteelhoeve wordt uitgebreid
 
De telefooncentrale van de Kasteelhoeve wordt uitgebreid. Dat heeft te maken met de verhuizing van de sociale dienst naar de Heetveldelaan 10. De huidige telefooncentrale van de sociale dienst is verouderd en kan geen uitbreiding aan met vijftien nieuwe telefoontoestellen voor bijkomende diensten en bureaus voor verschillende schepenen.
 
Daarom opteert het schepencollege om de sociale dienst en bijkomende diensten aan te sluiten op de bestaande hoofdtelefooncentrale in de Kasteelhoeve.
 
Hiermee worden hogere aankoopkosten of verplaatsingskosten vermeden en wordt de interne communicatie tussen het gemeentehuis, Kasteelhoeve en sociale dienst gratis. De raming voor deze uitbreiding bedraagt € 7.500,00 inclusief btw.
 
Handbalclub deelt Franstalige folder uit
 
Het schepencollege is bijzonder verbolgen over de eentalige Franstalige publiciteit van de handbalclub van Groot-Bijgaarden. Die club deelde een folder uit tijdens een handbalmanifestatie in het Warandepark in Brussel en tijdens de zomertoer in de scholen van Ganshoren. De handbalclub is lid van de sportraad en moet zich daarom ook houden aan het erkenningsreglement dat stelt dat alle sportverenigingen het Nederlands dienen te gebruiken bij hun werking en organisatie. Het schepencollege vraagt het advies van de sportraad in deze kwestie.
 
Vandalen blijven Roelandsveld teisteren
 
Opnieuw worden de accommodaties van het sportcomplex Roelandsveld in het centrum van Dilbeek de jongste weken geteisterd door een vandaal(en). Het gaat vooral om graffiti. Een overzicht:
 
- weekend 24.01.2010: graffiti “Soccer” op een 10-talplaatsen
 
- weekend 30.01.2010: graffiti “Soccer” in sanitair blok + uitwerpselen
 
- woensdag 3.02.2010: inbraak tennisberging
 
- woensdag/donderdag: 3 op 4/02.2010: schommel tennis zwaar beschadigd:
 
De politie kwam telkens ter plaatse en maakte proces-verbaal op. De betrokken sportclubs hebben hun waakzaamheid verhoogd. Het schepencollege hoopt door de voortdurende aangifte dat de politie de dader(s) in de kraag kan vatten.
 
Geen KZoom in Dilbeek
 
Dilbeek gaat niet op het verzoek van de nieuwe Kidszender van VTM voor de opnames van een programma. De zender vroeg een financiële bijdrage van 14.000 euro exclusief btw. Dat ziet het schepencollege niet zitten. Bovendien moest de gemeente ook logistieke steun geven.
 
Openbare verkoop op zondag 11 april 2010
 
De jaarlijkse openbare verkoop heeft dit jaar plaats op zondag 11 april 2010 om 10u30. Het programma omvat
o          uitstallen voorwerpen van 8u tot 10u
o          indienen van de omslagen tot 10u
-           openbare verkoop door schepen Luc Deleu vanaf 10u30
 
Gossetlaan wordt aanbesteed in maart
 
De aanbesteding voor herasfaltering van de Gossetlaan gebeurt op 10 maart om 11 uur. De
Werken omvatten het affrezen van de huidige versleten laag asfalt en het aanbrengen van een nieuwe laag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2010
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief