DILBEEK/BIRON - Op vakantie in de chalet van Herman en Hélène

C21

DILBEEK/BIRON - Op vakantie in de chalet van Herman en Hélène

Chalet_ardennen_001
 
Chalet_ardennen_002
Chalet_ardennen_003
Chalet_ardennen_004
 
Chalet_ardennen_005
Chalet_ardennen_006
Chalet_ardennen_007
Chalet_ardennen_008
 

Jaarlijks trekken we massaal naar het buitenland op vakantie. Uren in de wagen of een vlucht met het vliegtuig. Meestal gepaard met lange files, al is het op de baan of aan de incheckbalie. Voor Dilbekenaar Herman Depelseneer is dit niet weggelegd. “Men gaat allemaal naar het buitenland op vakantie, terwijl men de mooie plekjes van ons eigen land nog niet kent.” aldus Depelseneer.

Herman en zijn echtgenote Hélène beschikken sinds een tiental jaar over een eigen houten chalet in Biron, op tien kilometer van Durbuy. Afgelopen weekend trok onze reporter Steven er met zijn gezinnetje op uit en bracht een bezoekje aan de sfeervolle chalet in de Ardennen.
Na een tocht van zo’n 140 km kwamen we aan in het straatje waar de chalet van Herman en Hélène staat. Het is een doodlopend straatje met allemaal houten chalets wat al een vakantiesfeer geeft voor men uitgestapt is. Het is precies een dorpje op zijn eigen en het leuke is dat de meeste buurtbewoners Vlamingen of Nederlanders zijn. Bij onze aankomst stond Herman ons al aan de poort op te wachten, wat hij voor zijn klanten ook doet wanneer hij zijn chalet verhuurd. Zo is Herman zeker dat de chalet er piekfijn bijligt en maakt hij van de gelegenheid gebruik om een welkomstdrankje klaar te zetten bij de aankomst van zijn gasten.
Bij het binnenkomen voel je zo de gezelligheid van de chalet op je afkomen. Tevens zorgt de pelletkachel voor de gezellige warmte en waar nodig is, kan er bij gestookt worden met elektrische verwarming. De living is uitgerust met TV Vlaanderen zodanig dat zowel de Vlaamse als Nederlandse posten zonder probleem te ontvangen zijn. De living of de zithoek is een perfecte omgeving om je te verdiepen in één of ander boek met een cd op de achtergrond . De keuken is uitgerust met een microgolfoven, diepvriezer, elektrische kookplaten, koelkast en een koffiezetapparaat zodanig dat je het comfort van thuis niet hoeft te missen. De chalet beschikt over drie slaapkamers en zo biedt het vakantiehuisje plaats aan zes personen. De badkamer is uitgerust met een stortbad en onlangs werd de chalet uitgebreid met een technisch hoogstandje: een sauna voor twee personen.
De chalet beschikt over een prachtige aangelegde tuin, met een groot terras en verschillende zithoekjes in de tuin, al dan niet afgeschermd van de zon. Wil je liever een grotere wandeling maken, dat kan in de aangrenzende bossen en velden.
Na tien jaar heeft Herman en Hélène al heel wat mensen over de vloer gekregen. Vooral veel West-Vlamingen en Nederlanders, maar ook Duitsers kwamen er hun vakantie al doorbrengen. Herman: “Echte problemen zijn er nog niet geweest, al verschilt de ene zijn karakter al wat met dat van een ander. Maar we proberen alles zo correct mogelijk te laten verlopen. We zijn dan ook altijd aanwezig wanneer de mensen de sleutel ontvangen en wanneer ze vertrekken om hun waarborg terug te bezorgen. Aan de vele goede reacties die de huurders schrijven in ons gastenboekje, kunnen we afleiden dat de chalet tiptop in orde is en dat we een goede service verlenen.”
Wie meer info wenst over de chalet en de verhuurprijzen kan een bezoekje brengen aan de website www.chalet-ardennen.be of mailen naar herman.depelseneer@telenet.be

Voor reservaties kan u bellen op het nummer  0495/56.73.27 .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 17 mei 2023
Marc Sluys | 15 mei 2023

archief