DILBEEK - Berichten uit het gemeentehuis

C21

DILBEEK - Berichten uit het gemeentehuis

Editiepajot_dilbeek_kasteel_200

Het Groot Genoegen geeft genoegen

Het schepencollege is tevreden over de maatregelen die de populaire drankgelegenheid ‘’Het Groot Genoegen’’ in het centrum van Dilbeek heeft genomen om overlast te vermijden. Het schrijft daarom een brief naar het advocatenkantoor dat de eigenaars van “Het Groot Genoegen’’ vertegenwoordigt. Alles begon met een klacht van een buur vorig jaar.
 
Op 16 augustus vorig jaar ontving de burgemeester, Stefaan Platteau, een mail van een inwoner van Dilbeek, met een klacht wegens geluidsoverlast van de cafés Het Groot Genoegen en/of ‘t Vraagteken. Ingevolge deze klacht, stuurde het college van burgemeester en schepenen op 31 augustus 2009 een brief naar de cafés Het Groot Genoegen en ’t Vraagteken om de eigenaars te herinneren aan de gemaakte afspraken in verband met de vergunning voor de uitbating van een terras. Het college ontving op 13 oktober 2009 een brief van het advocatenkantoor, waarin het in naam van hun cliënte (eigenaar van het Groot Genoegen) meer duidelijkheid vroegen over de klachten over geluidsoverlast. De beleidsmedewerker van de lokale politie heeft vervolgens de klachten voor hen verduidelijkt in een brief van 16 november 2009. 
 
Op 15 januari 2010 ontving de lokale politie opnieuw een brief van het advocatenkantoor waarin het meldde het dossier met de beleidsmedewerker van de politiezone te hebben besproken. Het advocatenkantoor meldde ook dat zijn cliënte bovendien met een buurtbewoner heeft gesproken om te achterhalen waaruit de klachten precies bestaan. Volgens de buurtbewoner gaat het vooral om geluidsoverlast op straat van cafébezoekers die het pand verlaten en ook om geluidsoverlast, als er een DJ instaat voor de muziek. Naar aanleiding hiervan heeft hun cliënte nu enkele stappen ondernomen. Zo is er onder meer een affiche in het café opgehangen met de vraag om stiller te zijn bij het verlaten van het pand, hebben de eigenaars het inzetten van een DJ in het café gereduceerd van 8 tot 10 keer naar 2 keer per maand en laten de eigenaars regelmatig een personeelslid post vatten bij de deur, om die zo snel mogelijk te sluiten als klanten naar buiten (of binnen) gaan. 
 
Geen avondmarkt meer in Sint-Anna-Pede
 
Er wordt geen avondmarkt meer georganiseerd tijdens de kermis in Sint-Anna-Pede. Hiervoor bestaat sedert enkele jaren geen interesse meer bij de marktkramers. De kermisactiviteiten blijven wel bestaan.
 
Gemeentehuis Groot-Bijgaarden gaat dicht
 
Met ingang van 1 april 2010 wordt het deelgemeentehuis van Groot-Bijgaarden gesloten. Tot op heden is er op donderdagvoormiddag nog steeds een personeelslid van de dienst Bevolking aanwezig in het deelgemeentehuis van Groot-Bijgaarden. Gelet op het bijzonder lage aantal bezoekers dat nog naar Groot-Bijgaarden komt op donderdagvoormiddag (soms niemand en maximaal 2 bezoekers per voormiddag), lijkt het opportuun het deelgemeentehuis van Groot-Bijgaarden te sluiten. Dit zal bovendien de werking van de dienst Bevolking in de Kasteelhoeve ten goede komen (want één personeelslid extra op de drukke donderdagvoormiddag). De dienstverlening van huisbezoeken blijft uiteraard wel behouden voor oudere personen die onmogelijk naar de Kasteelhoeve kunnen komen.
In 2004 besliste het schepencollege al de deelgemeentehuizen van Sint-Martens-Bodegem, Sint-Ulriks-Kapelle en Itterbeek te sluiten. Sedert enkele jaren kan men ook niet langer terecht in het deelgemeentehuis van Schepdaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief