DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_logo_dilbeek_p200

Geen topdag in Dilbeek

Het schepencollege wijst de aanvraag van de vzw Jes af om de topdag voor de Brusselse Nederlandstalige jeugdateliers te mogen organiseren op en rond de vijver van Dilbeek op zaterdag 24 april 2010. De 6- tot 12-jarige kinderen komen allen uit Brusselse ateliers. Het schepencollege heeft drie redenen voor de weigering. Het gaat niet alleen hier om een niet-Dilbeekse vereniging, maar diezelfde dag ontvangt het gemeentebestuur ook de nieuwe inwoners zodat elke parkeerplaats welkom is. Bovendien gonst het in die periode van allerlei activiteiten waardoor de buurtbewoners al genoeg hinder zullen ondervinden. Bovendien kan het eiland, zoals gevraagd door de vzw Jes, evenmin gebruikt worden wegens het broedseizoen.

 
Betere filmbus voor filmvoorstellingen
 
Het schepencollege gaat akkoord om een beter ingerichte filmbus te huren voor de filmvoorstellingen voor scholen, die de sociale dienst op vraag van de Raad voor Internationale Samenwerking (RIS) organiseert van 19 april tot 30 april.
In 2009 waren er problemen met de blindering van de ramen. Vandaar de keuze voor een ingerichte filmbus, die uiteraard ook duurder is. Om kosten te besparen wordt de periode tot tien dagen ingekort. Hierdoor kunnen enkele scholen niet deelnemen. Die scholen krijgen kopieën van de films zodat de scholen die kunnen vertonen wanneer het hen past.
De kosten verbonden aan de uitwerking van de filmbus worden betaald via de Convenant Ontwikkelingssamenwerking en de Raad voor Internationale Samenwerking.
 
Kunstgrasveld op Roelandsveld en Kapelle
 
Dit jaar wordt op het C-veld op het Roelandsveld een kunstgrasveld aangelegd. Daarvoor is één miljoen euro voorzien in het budget. Het schepencollege ziet af van de bouw van een sporthal tijdens deze legislatuur. Ter voorbereiding van het aanbestedingsdossier voor de nivelleringswerken en stabiliteitswerken is het aangewezen vooraf een hoogteplan op te maken alsook bodemonderzoek en verplichte milieustudie uit te voeren. De kosten voor het hoogteplan worden geraamd op 300 euro. De raming voor het bodemonderzoek en de milieustudie bedraagt 4.000 euro.
 
Ook in Sint-Ulriks-Kapelle wil het schepencollege een kunstgrasveld laten aanleggen. Het is de bedoeling om dit veld aan te leggen op het bestaande hoger gelegen veld dat thans gebruikt wordt als trainingsveld/competitieveld. Dit veld ligt in het goedgekeurd BPA. Probleem is wel dat het betrokken voetbalveld voor 4/5 op privé-eigendom ligt. De gemeente huurt dit terrein.
In principe is een gemeentelijke investering op privé-grond niet toegestaan. De optie om op het hoofdveld, dat wel eigendom is van de gemeente, eventueel een kunstgrasveld aan te leggen, heeft het schepencollege niet weerhouden. Het hoofdveld is een zeer degelijk competitie natuurgrasveld. Het zou zonde zijn dit veld om te vormen terwijl de andere velden moddervelden blijven. Bovendien ligt het veld zeer hellend zodat er zeer hoge nivelleringskosten zijn alsook kosten voor plaatsen van keermuren.
Daarom gaat het schepencollege opnieuw een schattingsverslag opvragen voor de aankoop van de gronden de Ghellinck.
 
Sporthal open zaterdag
 
Een gespecialiseerde firma is volop bezig met de roetafzetting te verwijderen in de grote zaal, de gangen en het cafetaria van de sporthal na de brand op woensdag 10 februari. Daardoor blijft de sporthal gesloten zeker tot zaterdag. De kosten voor deze opruimactie worden volledig gedragen door de verzekeringsmaatschappij. Tegelijkertijd maakt het schepencollege gebruik van de sluiting enkele aanpassingswerken aan het plafond van de sporthal te laten uitvoeren.
 
Schuilhuisje en zitbanken voor Loveld
 
Het schepencollege gaat de nv Clear Channel Belgium vragen gratis een tweedehands schuilhuisje te plaatsen in het Loveld, meer bepaald in de Akkerstraat. Daar wachten elke ochtend wel tot twintig personen op de bus in het huidig roze geschilderde en mistroostig schuilhokje. Op het speelpleintje in de Loveldwijk zijn ook twee zitbanken aan vervanging toe. Het gaat om banken onder de schaduwboom in het midden van het plein. Deze banken worden bij mooi weer veel gebruikt door ouders wier kinderen op de speeltuigen ravotten.
Deze zitbanken worden eerlang vervangen.
 
Paaltjes in Verheydenstraat
 
Het schepencollege gaat akkoord om paaltjes te plaatsen in de Verheydenstraat in het centrum van Dilbeek ter hoogte van de Fortisbank. Ondanks de grote parking vijftig meter verder op, parkeren vele automobilisten hun wagen op het voetpad voor een bezoek aan het Bancontact-loket of de selfbanking van Fortis.
Het gevolg hiervan is dat de stoep helemaal verzakt en de stenen overal los komen te liggen. Paaltjes moeten verhinderen dat automobilisten nog op het voetpad parkeren.
 
Luchtdopen tot december
 
Het schepencollege heeft de firma Brussels Heli Air de toelating gegeven voor luchtdopen vanaf de maand maart tot en met december 2010 op de grote parking Brussels Kart Expo. De toelating wed gegeven onder voorbehoud van het akkoord van FOD-Mobiliteit en Vervoer, Luchtvaart.
 
Bebloemingswedstrijd 2010
 
Om de drie jaar organiseert het gemeentebestuur samen met de Tuinbouwvereniging een bebloemingswedstrijd. Voor dit jaar zijn er 4 categorieën:
-           De mooist bebloemde gevel en/of voortuin.
-           De mooist bebloemde siertuin (kleiner dan 300 m²)
-           De mooist bebloemde siertuin (groter dan 300 m²)
-           De mooist bebloemde boerderij.
 Inschrijven kan vóór 1.6.2010 bij de groendienst, Gemeenteplein 1, 1700 Dilbeek. De prijzenpot bedraagt € 1.760,00. De prijsuitreiking heeft wellicht plaats op 29 augustus.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2010
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief