Bijkomende oversteekplaatsen voor SCHEPDAALse scholen

C21

Bijkomende oversteekplaatsen voor SCHEPDAALse scholen

Editiepajot_oversteekplaatsen_p200

De technische verkeerscommissie heeft enkele suggesties van de werkgroep Verkeer van de Schepdaalse scholen overlopen om de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd in Schepdaal te verhogen.

De technische commissie gaf een positief advies voor verschillende bijkomende oversteekplaatsen. Het schepencollege gaat eveneens akkoord met de gedane suggesties door de technische verkeerscommissie. Op verschillende plaatsen komen er oversteekplaatsen bij om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te verhogen. Op de eerstvolgende gemeenteraad worden deze oversteekplaatsen ter goedkeuring voorgelegd. De werken worden uitgevoerd door eigen personeel.

Vredestraat
 
De commissie oordeelt dat het voetpad, vanaf de schooluitgang, richting de Oudstrijdersstraat, moet verbreden. Momenteel ligt er een grasberm en is het voetpad er vrij smal. Daarom stelt de commissie voor om de grasberm te vervangen door klinkers, alsook voetgangersbeugels aan te brengen langsheen het trottoir, langs de kant van de schoolpoort (zowel richting Oudstrijdersstraat als richting Albert I-straat). Het schepencollege gaat prijs vragen voor het uitvoeren van deze werken.
 
Nog in de Vredestraat ter hoogte van het bestaande zebrapad, dat uitkomt op een parkeerstrook, staan momenteel twee paaltjes. De commissie is van oordeel om het voetpad van de Albert I-straat door te trekken naar de Vredestraat, zodanig dat de paaltjes er wegkunnen en de parkeerstrook er pas voorbij het zebrapad begint. Het schepencollege gaat prijs vragen voor het doortrekken van het voetpad ter hoogte van de oversteekplaats, kruispunt met de Albert I-straat.
 
Gezien er nog een octopuspaal voorhanden is in de gemeente, oordeelt de commissie dat deze paal ter hoogte van de Kleuterschool in de Vredestraat kan worden geplaatst.
 
 
Albert I-straat
 
De werkgroep Verkeer van de Schepdaalse scholen vroeg een aanpak van het parkeerprobleem in de Albert I-straat. Momenteel parkeren auto’s zich er gedeeltelijk op het voetpad, waardoor de doorgang voor voetgangers er belemmerd wordt. De commissie gaat de mogelijkheid onderzoeken naar geschrankte parkeervakken op de rijbaan, die bestuurders zullen aanzetten tot reglementair parkeren en die tevens de snelheid zouden kunnen inperken.
 
De verkeerscommissie verleent een positief advies voor twee bijkomende oversteekplaatsen in de Albert I-straat: één ter hoogte van het kruispunt met de Vredestraat en het andere ter hoogte van het kruispunt met de E. Eylenboschstraat.
 
Oudstrijdersstraat
 
Ook in de Oudstrijdersstraat, ter hoogte van de E. Eylenboschstraat kan een bijkomende oversteekplaats worden gecreëerd, alsook in de E. Eylenboschstraat, ter hoogte van de bibliotheek.
 
Markt
 
Op de vraag voor een bijkomende oversteekplaats op de Markt, verleent de verkeerscommissie een negatief advies gezien dit niet zal bijdragen tot de veiligheid van de schoolkinderen, doordat geparkeerde auto’s de zichtbaarheid belemmeren. Kinderen die willen oversteken zouden de aankomende auto’s niet goed zien, maar ook omgekeerd zullen de aankomende auto’s geen goed zicht hebben op de wachtende kinderen aan deze oversteekplaats.
 
Kerkstraat
 
De commissie gaat akkoord met een bijkomende oversteekplaats E. Eylenboschstraat – Kerkstraat aan de kerk, ter hoogte van de Kerkstraat.
 
Geraardsbergsestraat
 
De commissie geeft ook een positief advies voor een bijkomende oversteekplaats in de Geraardsbergsestraat, kruispunt met de Kerkhofstraat, gezien de leerlingen langs deze weg naar de sporthal kunnen gaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief