DILBEEK - KWB Savio zet feestweekend in

C21

DILBEEK - KWB Savio zet feestweekend in

Kwb_savio_foto_pascale_van_der_kelen

Een periode van 50 jaar KWB samenvatten in één tentoonstelling is niet niks. Drie maanden van voorbereiding zijn eraan voorafgegaan. Foto’s werden verzameld en gekopieerd, oude documenten werden opgezocht, tijdschriften werden vergaard, er werd een tijdsbalk opgesteld en nog veel meer, dit alles om de vele facetten van de KWB, zoals uitstappen, kooklessen, sport, aan bod te laten komen. Sommige medewerkers ‘kamperen’ al sinds dinsdag in de feestzaal, aldus secretaris Luc Verleysen. In zijn openingswoord dankt voorzitter Freddy Verschueren dan ook alle medewerkers voor hun inzet, en ook hun echtgenoten voor hun geduld.

Nationaal KWB voorzitter Koen Steel heeft het over de drie troeven van de beweging: de overtuiging dat alle mensen evenveel waard zijn, het persoonlijk contact, en het geloof in ieders talenten. 
Het begon allemaal in 1957 toen de eerste huizen in de Leliestraat werden gebouwd, de eerste 50 woningen in een sociale wijk. Dit aantal is in de loop der jaren geleidelijk aan gegroeid tot 1520 dankzij de continuïteit van sociale verkavelingen. Zo kende de wijk, en dus ook de KWB afdeling een voortdurende verjonging.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2008
Pascale Van der Kelen
Pascale Van der Kelen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief