DILBEEK - Kattenprobleem in Reinaertwijk

C21

DILBEEK - Kattenprobleem in Reinaertwijk

Editiepajot_zwerfkatten

Het schepencollege van Dilbeek heeft beslist nogmaals een actie op het getouw te zetten om de groeiende populatie wilde katten in de Reinaertwijk in Groot-Bijgaarden aan te pakken.

Het kattenprobleem wordt steeds maar groter: De katten hebben zich ondertussen vermenigvuldigd tot een 40-tal dieren. Ze leven in het wild, zonder enige beschutting in winter/zomer, zien er ziek en onverzorgd uit (schurft, teken, vlooien,…) en krijgen eerder toevallig eten/drinken door inwoners die medelijden hebben.
 
Het schepencollege hoopt ditmaal de steun te krijgen van de bevolking van de wijk, want in het verleden werd reeds samen met VETAS een actie op touw gezet voor het vangen van deze wilde katten. De actie werd echter geboycot door inwoners van de wijk. De vallen werden open gezet zodat de actie werd stop gezet. De actie kan mogelijk nogmaals herhaald worden maar er is enkel kans op slagen als de bewoners van de Reinaertwijk meewerken. De actie wordt vooraf aangekondigd worden via een flyer, een infobord en eventueel de blokverantwoordelijken inschakelen om actie bekend te maken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief