Bibliotheek komt aan huis in DILBEEK

C21

Bibliotheek komt aan huis in DILBEEK

Editiepajot_bilbiotheek_komt_aan_huis

Bibliotheek De Wolfsput wil een nieuwe bibliotheek-aan-huisdienst opzetten waarbij vrijwilligers 1 x per maand boeken, cd's of dvd's aan huis gaan bezorgen bij minder mobiele Dilbekenaars: langdurig zieken, personen met een handicap, senioren die moeilijk te been zijn, enzovoort. Het schepencollege gaat akkoord met het initiatief.

Het hele systeem steunt op vrijwilligers. In een eerste fase zal de bibliotheek via de nieuwsbrief van de seniorenraad een oproep doen om senioren te vinden die maandelijks de boeken, cd’s en dvd’s willen ronddragen. Zij ontvangen hiervoor geen kilometervergoeding, ze worden wel verzekerd. In diezelfde nieuwsbrief wordt ook een oproep gedaan tot gebruikers. Minder mobiele Dilbekenaars kunnen gratis gebruik maken van deze dienst.
 
 
Hoe werkt het? De gebruiker die van de bibliotheek-aan-huisdienst geniet, wordt ingeschreven in de bibliotheek (mits hij of zij het jaarlijks lidgeld betaalt) en ontvangt een lidkaart. Met deze lidkaart kan de vrijwilliger in de naam van de gebruiker bibliotheekmaterialen voor 1 maand ontlenen bij De Wolfsput.
 
Rondleidingen
 
Op 12 maart is er de hele dag een bibliotheekrondleiding voor senioren in het kader van de digitale week met achteraf een receptie aangeboden door de seniorenraad. De rondleiding richt zich tot 60+’ers die dit jaar cursus pc/internet volgen in het recreatiecentrum van Itterbeek. Momenteel zijn er al 105 inschrijvingen, waarvan 51 nog geen lid zijn van de bibliotheek.
 
Om deze personen over de streep te trekken de bibliotheek wat vaker te bezoeken, geeft de bibliotheek die dag gratis lidkaarten voor 1 jaar weg ter waarde van 2,5 euro en de bestaande lidkaarten worden gratis verlengd voor 1 jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief