DILBEEK - 18.000 euro voor wederopbouw van Haïti

C21

DILBEEK - 18.000 euro voor wederopbouw van Haïti

Editiepajot_haiti_foto_kos

De aardbeving in Haïti had een kracht van 7.0 op de schaal van Richter en veroorzaakte de dood van meer dan 200.000 mensen. Aangedaan door de situatie, organiseerden heel wat Dilbekenaren de afgelopen twee maanden verschillende acties om geld in het laatje te brengen voor de heropbouw van het straatarme land. Dat bracht 18.000 euro op.

Verschillende verenigingen waren ook begaan en richten samen DilbAid op. Deze overkoepelende vereniging maakt het in de toekomst mogelijk om sneller op gebeurtenissen in te spelen. DilbAid werd voor het Haïti-weekend gesponsord door gemeentelijke diensten, privé-sponsors en adviesraden. De opbrengst van het weekend wordt integraal gestort aan 1212. Het initiatief voor het Haïtiweekend komt van enkele mensen uit het Vijverfestval, de RIS, de Cultuurraad en Cover Girl (een muziekgroep die spontaan aanbood om gratis op te treden).
 
Onder de slogan SHAKE FOR QUAKE werd het weekend op gang getrokken door live optredens van Cover Girl, Sax the DJ en FM Brussel DJ’s.
 
Zaterdagnamiddag stond de Grabbel & Swap KickOff op het programma waarbij jongeren zich op feestelijke wijze konden inschrijven voor de activiteiten tijdens de Paasvakantie. Vzw Cirque-o-drôme leerde circustechnieken aan en Sota bracht een breakdancedemonstratie. De kleinste bezoekers vertoonden hun kunsten op het springkasteel. De pannenkoeken en smoutebollen maakten deze namiddag een geslaagd feest!
 
’s Avonds was het tijd voor One Love for Haïti met optredens van oa Smiley en de Heartbeat Movement.
 
Deze initiatieven brachten ongeveer 3000 € op voor Haïti.
 
Zondag organiseerden de Cultuurraad en de Raad voor Internationale Samenwerking een lente kijk- en zoekwandeling. De jongsten konden terecht bij de workshop Haïtiaanse windvliegers maken. In het pannenkoekenhuis bracht de Haïtiaanse Jonathan typisch Haïtiaanse muziek. De aanwezigen zongen duchtig mee in het Creools.
 
Deze initiatieven brachten ongeveer 3000€ op voor Haïti.
 
Hugo Geervliet in naam van Dilbaid, Reginald Schaumans als voorzitter van de RIS (Raad voor Internationale Samenwerking) en burgemeester Stefaan Platteau maakten een korte evaluatie.
 
De Gemeente Dilbeek (RIS) maakte 5.000€ vrij voor Haïti: 1.000€ voor logistieke steun aan acties van verschillende scholen en organisaties; 1.300€ aan noodhulp via respectievelijk 12.12 en Broederlijk Delen en 2.700€ voor de wederopbouw door DMOS van een keuken die dagelijks aan 25.000 kinderen een middagmaal verschaft.
 
Alle Dilbeekse acties samen (alleszins deze waarvan de RIS op de hoogte is) brachten de teller op een totaal van 18.000€.
 
De RIS vergeet Haïti niet en zal regelmatig verslag uitbrengen over de wederopbouw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2010
Jean-Pierre Schoukens
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief