DILBEEK - Collectorwerken en infoavond

C21

DILBEEK - Collectorwerken en infoavond

Aquafinlogoblauw_foto_editiepajot
 

Begin mei start Aquafin met collectorwerken in Dilbeek. Het project werd aan Aquafin opgedragen door het Vlaamse Gewest om een einde te maken aan de lozingen van rioolwater in de plaatselijke waterlopen. Dankzij deze werken zal de waterkwaliteit er dan ook sterk op verbeteren.

Kristof Myncke, projectleider van Aquafin, licht toe: "Tot op heden belandt het afvalwater van meer dan 8.000 inwoners uit Sint-Anna-Pede en Sint-Gertrudis-Pede nog ongezuiverd in de Molenbeek, de Koevijverbeek en de Neerpedebeek. Met de geplande werken zullen we deze lozingspunten opnemen. Het verzamelde afvalwater zal dan via het bestaande rioolstelsel en Aquafin-collectoren naar de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in Sint-Pieters-Leeuw gebracht worden. Het spreekt voor zich dat hierdoor de waterkwaliteit van de plaatselijke waterlopen, en stroomafwaarts de Zenne, zal verbeteren."
 
Concreet
Om al deze inwoners aan te sluiten op het waterzuiveringsnetwerk zullen er twee afzonderlijke projecten uitgevoerd worden. Het eerste, 'Collector Neerpedebeek Fase 1', start begin mei en zal de lozingspunten ter hoogte van de Poverstraat en Koeivijverstraat in Sint-Anna-Pede opvangen. Kristof Myncke: "In de Koeivijverstraat wordt dit vuile water door een pompstation opgepompt in de richting van het kruispunt met de Hof Ter Mullestraat. Vanaf hier loopt het rioleringswater gravitair (van hoog naar laag) tot aan de Lennikseweg. Hier komt een tweede pompstation dat het afvalwater naar de Lenniksebaan zal oppompen. Daar sluiten we onze persleiding aan op de bestaande infrastructuur."
 
De Gemeente Dilbeek en TMVW voorzien samen met de werken van Aquafin riolerings- en wegeniswerken, onder andere in de Koeivijverstraat, Lennikseweg en Borrestraat. Alles samen zal het project ongeveer 14 maanden duren, wat betekent dat de voltooiing voorzien is in juni volgend jaar.
 
Kristof Myncke: "Het tweede project, 'Collector Neerpedebeek Fase 2', zal pas in de tweede helft van 2009 starten, dus na de voltooiing van het eerste project. Dan zal er collector geplaatst worden in een deel van de Rosweg en Ijsbergstraat in Sint-Gertrudis-Pede, en in de Lostraat, Isabellestraat, Roomstraat, Rollestraat, Lossebaan en Kleinveldweg."
 
Kostprijs
Het prijskaartje voor fase 1 bedraagt bijna 2.600.000 euro. De verdeling ziet er als volgt uit:
- Aquafin: 2.057.910 euro
- Gemeente Dilbeek: 116.590 euro
- TMVW 424.315 euro
 
Infoavond
De omwonenden worden uitgenodigd op een infoavond over het eerste project dat binnenkort aanvat. Deze infoavond zal doorgaan op woensdag 9 april 2008 om 18u30 in het Recreatiecentrum, Kepernbergstraat 37b te 1701 Itterbeek (Breughelzaal, 1ste verdiep). Uiteraard bent ook u van harte welkom om deze infoavond bij te wonen. Op dat moment zullen Aquafin en het gemeentebestuur de concrete uitvoering van de werken toelichten. U krijgt informatie over de voorziene timing en fasering, de maatregelen rond veiligheid en bereikbaarheid en de verdere werfcommunicatie. Aansluitend is een vragenronde voorzien.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 okt 2021
Sam Herremans | 11 okt 2021
Sam Herremans | 10 okt 2021

archief