DILBEEK niet akkoord met route voor zwaar vervoer naar Pedebrug

C21

DILBEEK niet akkoord met route voor zwaar vervoer naar Pedebrug

Editiepajot_werken_p200

De werken aan het Pedeviaduct zijn in de fase beland dat er zwaarder materiaal moet aangevoerd worden met uitzonderlijk gewicht en afmetingen. De vervoersfirma stelde het schepencollege een route voor langs de Ninoofsesteenweg-Overveldstraat-Geraardsbergsebaan-Potaardestraat-Loveldstraat-Akkerstraat-Ijsbergstraat-Roomstraat. Het schepencollege wijst die route categorisch af en wenst overleg met de transporteur en Infrabel.

Tot vandaag werd het materiaal vervoerd via het kruispunt Spanuit langs de Ijsbergstraat en de Roomstraat. Vanaf nu zijn stukken nodig die én groter én zwaarder zijn. Het gewicht kan oplopen van 70 tot 123 ton en de breedte neemt toe van 3,5 meter tot 5,65 meter.
 
Vervoer over de oude brug van de Ijsbergstraat ziet Infrabel niet meer zitten omdat de brug niet meer in de beste staat is en deels verzwakt is door het verwijderen van bepaalde delen voor de aanleg van de nieuwe brug. De transporteur zocht naar alternatieve routes, onder meer langs de Bettendries, de Herdebeekstraat en de Rollestraat, maar deze route is niet aangewezen omdat het transport ter hoogte van het kerkje van Sint-Anna-Pede verschillende bewegingen moet uitvoeren en de muren van de geklasseerde kerk schade kunnen oplopen. Andere alternatieve routes leveren ook problemen op.
 
Enige oplossing is de route langs de Ninoofsesteenweg-Overveldstraat-Geraardsbergsebaan-Potaardestraat-Loveldstraat-Akkerstraat-Ijsbergstraat-Roomstraat, zegt de transporteur. Het schepencollege gaat met deze keuze helemaal niet akkoord omdat deze route door woonwijken loopt. Het gaat bovendien om een tachtigtal transporten van mei dit jaar tot mei volgend jaar. Het schepencollege meent dat Infrabel best oplossingen zoekt langs de oude brug in de Ijsbergstraat. Het schepencollege vindt het helemaal niet kunnen dat Infrabel eerst de brug verzwakt en nadien zwaar transport door woonwijken wil jagen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief