DILBEEK – Jos Rock Rally geeft nieuw talent de kans om Jospop te openen

C21

DILBEEK – Jos Rock Rally geeft nieuw talent de kans om Jospop te openen

Editiepajot_dilbeek_josrockrally_2010_foto_steven_walravens
De Jospop Rockrally is toe aan zijn zevende editie. Foto: Steven Walravens
 

De Jos Rock Rally is toe aan zijn zevende editie. De rockrally is een goede formule om jong talent de kans te geven hun talent naar buiten te brengen en naambekendheid te geven. Het rockgroepje dat met de hoofdprijs gaat lopen verdient een plaatsje op de Jospop affice.

“Groepen konden tot voor kort hun demo binnensturen. Ruim 60 demo’s werden ons toegestuurd. Een hele karwei om daar acht groepen uit te kiezen die het tegen elkaar moeten opnemen.” vertelt organisator Koen De Hertogh.  “Jaar na jaar wint de Rock rally aan populariteit. Geïnteresseerde groepen komen steeds van verder en ook het publiek wordt elk jaar omvangrijker.”
De tweede voorronde heeft plaats op 17 april en dan staan Intertwine, RIB, Ten Form Fist en Motion Glue op het programma.
De twee winnaars van elke voorronde nemen het tegen elkaar op in de finale op zaterdag 8 mei. Een jury bestaande uit enkele professionele muzikanten en enkele bestuursleden beoordelen de podiumkunsten van de kandidaten. Het publiek kan ter plaatse ook hun stem uitbrengen.
“Wie het podium van Jospop dit jaar mag openen kunnen we maar pas op zaterdag 8 mei bekend maken maar we kunnen al enkele namen bekendmaken die zeker en vast op het podium in Schepdaal zullen staan.” aldus medeorganisator Tom Spapens. “The Opposites komen naar Jospop en we zullen Broodje warm vlees, broodje bakpao! volop kunnen meebrullen.  Hun nieuwe plaat ligt sinds kort in de winkel e en belooft alvast veel goeds. Ook hebben we The Van Jets kunnen strikken. Hun eerste single The Future wordt grijs gedraaid op elk radiostation.”
“Ook voor de liefhebbers van de elektronische muziek  kunnen we al een tipje van de sluier oplichten. Lazy Jay zal ongetwijfeld de Marquee doen ontploffen!” voegt Bart Lemaire er nog aan toe.  
Jospop 2010 vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus op de festivalweide te Schepdaal.

Meer info op www.jospop.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief