Ditjes en datjes uit DILBEEK

C21

Ditjes en datjes uit DILBEEK

Dilbeek_gemeentehuis

- Meer patrouilles langs café 't Kasteeltje
- Alice Toen ereburger
- Studio bus op 12 april
- Raadszaal op tweede verdieping

Meer patrouilles langs café 't Kasteeltje
Het schepencollege verzoekt de politie de patrouilles aan het café ’t Kasteeltje op te drijven en verzoekt de buren tevens vlugger de geluidsoverlast te signaleren. Een aantal inwoners van de Kasteelstraat, verenigd in het comité ‘stop overlast Kasteeltje’, had die geluidsoverlast aangeklaagd. De geluidsoverlast komt niet uit het café zelf, maar wordt wel veroorzaakt door de bezoekers van het café (schreeuwen, luid lachen, luide muziek uit de wagens, draaiende motoren van brommers en auto’s, enz). Eerder al hadden de inwoners hun beklag gedaan, maar naar hun mening was er nog niets veranderd. Daarom een tweede brief.
 
Alice Toen ereburger
Na Jacky Duyck, zuster Lutgardis, Paul Van Himst en Jos Mertens wordt de actrice Alice Toen wellicht de vijfde ereburger van Dilbeek. Het schepencollege schreef de actrice een brief of zij belangstelling heeft voor de titel.
 
Studio bus op 12 april
Op 12 april zendt ‘FM Brussel 98,8’ vanuit de studiobus rechtstreeks het program “Groeten uit de Rand” uit vanaf het gemeentehuis van Dilbeek tussen 17 en 19 uur.
 
Raadszaal op tweede verdieping
Iedereen die van nabij de gemeenteraadszittingen volgt of deelneemt aan vieringen op het gemeentehuis, weet dat de huidige raadszaal veel te klein is. Bovendien overschrijdt Dilbeek binnenkort de kaap van 40.000 inwoners en daardoor komen er vanaf 2013 nog eens twee gemeenteraadsleden bij.
 
Bij een bezoek van een vertegenwoordigster van Onroerend Erfgoed naar aanleiding van de werken aan het kasteel-gemeentehuis, werd deze situatie besproken. Onroerend Erfgoed is na lang aandringen het idee genegen om een ruimere raadszaal in te richten op de tweede verdieping.
 
Daarom gaat Dilbeek een ontwerper aanstellen om deze piste verder uit te werken. De gemeenteraad moet nog wel zijn akkoord geven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2010
Jean-Pierre Schouckens
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief