DILBEEK – Negentigjarigen dansen nog elke week

C21

DILBEEK – Negentigjarigen dansen nog elke week

Editiepajot_dilbeek_volksdansgroep_pajottenland_001_foto_steven_walravens
Volksdansgroep Pajottenland zetten oudste leden in de bloemetjes. Foto's: Steven Walravens
 
Dsc_0026
Georgette en Hedwige mogen zich de oudste volksdansers uit de streek noemen. Foto: Steven Walravens

Iedere maandagavond komt “t’gespan”, de seniorenafdeling van Volksdansgroep Pajottenland, samen in Kasteel La Motte om hun benen te strekken. Afgelopen maandag was het dan wel een speciale avond, want de twee oudste leden werden er gevierd.

Hedwige Jacobs uit Ternat blies op 29 maart negentig kaarsjes uit. Haar vriendin Georgette Talpaert uit Groot-Bijgaarden doet dit op vrijdag 16 april. Iedere week zakken ze af naar Sint-Ulriks-Kapelle om er te dansen, de ene al wat actiever dan de andere.
 
Hedwige was van in het prille begin bij de volksdansers. Samen met haar man en nog enkele vrijwilligers richtte ze de volksdansgroep op. “Volksdansen was het leven van mijn man. Ook na zijn dood ben ik blijven dansen. De laatste jaren is dans ik enkele op trage nummers want sinds enkele jaren wil mijn adem niet meer mee. Maar ik ben er trots op dat ik al vijftig jaar bij de volksdansgroep behoor.” aldus de negentigjarige Hedwige.  
 
Georgette is dertig jaar geleden beginnen volksdansen. “Eerst waren mijn kleindochter en mijn dochter aangesloten bij de groep, door met hen mee te komen heb ik de microbe van het volksdansen te pakken gekregen. Elke maandagavond ben ik van de partij, tenzij het te koud is, dan blijf ik lekker warm binnen. Maar met de lente in het verschiet heb ik weer zin.” vertelt Georgette Talpaert. Buiten de volksdansgroep is Georgette nog actief binnen Okra waar ze bestuurslid is en wekelijks aan de activiteiten deelneemt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief