DILBEEK - Geen zwaar transport voor GEN door woonwijken

C21

DILBEEK - Geen zwaar transport voor GEN door woonwijken

Dilbeek_gemeentehuis

Het Dilbeekse schepencollege blijft bij zijn standpunt dat uitzonderlijk zwaar vervoer voor de GEN-werken niet door de residentiële wijken van Schepdaal mag.

Het schepencollege vreest overlast en schade aan de infrastructuur. Het schepencollege vraagt na een vergadering met bouwheer TUC-rail en de transportfirma Aertsen een nieuw voorstel.
De werken aan het Pedeviaduct zijn in de fase beland dat er zwaarder materiaal moet aangevoerd worden met uitzonderlijk gewicht en afmetingen. De vervoersfirma stelde het schepencollege een route voor langs de Ninoofsesteenweg-Overveldstraat-Geraardsbergsebaan-Potaardestraat-Loveldstraat-Akkerstraat-Ijsbergstraat-Roomstraat. Die route wijst het schepencollege categorisch af.
Het gaat bovendien om een tachtigtal transporten van mei dit jaar tot mei volgend jaar. Het schepencollege meent dat Infrabel best oplossingen zoekt langs de oude brug in de Ijsbergstraat.

Eetcafé baat terras onwettig uit
Indien de uitbater van het Eetcafé Bygaarden 2000 aan de Gossetlaan in het centrum van Groot-Bijgaarden geen permanente vergunning aanvraagt voor de uitbating van zijn terras volgens de toegestane bouwvergunning (open terras afgeboord met een haag en een zonneluifel), wordt de GAS-procedure opgestart. Dat heeft het schepencollege beslist na een klachten van inwoners.

 Tegen het buitenterras zijn al verschillende klachten binnengelopen bij het gemeentebestuur. Het grootste probleem betreft de onveilige situatie van de voortent inzake brandveiligheid:
- in de winter wordt voortent (linnen zeil) afgedekt met dikke piepschuimbanden
- ruimte wordt verwarmd met warmtestralers op gasflessen
- op het terras bevinden zich 4 gasflessen, in de kelder van het gebouw staan nog 9 gasflessen.
 
 Ook de Vlaamse ombudsdienst ontving een klacht inzake de onwettige uitbating van het buitenterras Eetcafé Bygaarden 2000. Tegen deze onwettige toestand zijn al processen-verbaal opgesteld.
 
Ontruimingspijl kruispunt N8-Rozenlaan
 Al enige tijd is er een extra verkeerslicht geplaatst op de N8, kruispunt Rozenlaan, komende van Brussel, met een ontruimingspijl voor het verkeer dat op de brug richting Westland Shopping rijdt. Deze pijl blijkt echter enkel groen te worden, nooit rood. Gevolg is verwarring voor de wachtende voertuigen, wanneer het groene pijltje weg is. Het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams Brabant heeft het gemeentebestuur laten weten dat een ontruimingspijl enkel groen wordt wanneer het verkeer uit de andere richting rood heeft. Heeft het andere verkeer groen, dan geeft de pijl geen signaal. Bij aanwezigheid van hiaten in de verkeersstroom kan en mag men de afslaande beweging maken. Mocht de pijl op rood staan, zou dit niet mogelijk zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief