Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

C21

Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Schepencollege praat met kerkfabriek over Biekorf

Het schepencollege heeft binnenkort een gesprek met de kerkfabriek Sint-Ambrosius over de verkoop van de parochiezaal De Biekorf in het centrum van Dilbeek. De kerkfabriek heeft de intentie het volledige complex openbaar te verkopen wegens niet langer rendabel. De verkoopwaarde van het complex is geschat op 1.150.000 euro. Daarvoor krijgt de koper een (te moderniseren) zaal, twee appartementen en een benedenverdieping.
Het schepencollege vreest dat met de verkoop van De Biekorf het hele middenveld in de kou dreigt te komen staan. Het is niet uitgesloten dat de gemeente het complex koopt (tegen andere voorwaarden) om de vele verenigingen onderdak te bieden voor hun vele activiteiten. Welke richting het dossier zal uitgaan, hangt af van het onderhoud van het schepencollege met de kerkfabriek.
 
Werken aan parking Kasteelhoeve starten in najaar
 
De fase 2 van de restauratiewerken aan de Kasteelhoeve zijn dermate gevorderd dat over enkele maanden al met de uitbreiding van de parking aan de Kasteelhoeve kan gestart worden. Daarom wordt nu al de procedure van aanbesteding opgestart. De werken voor de uitbreiding van de parking worden geraamd op 200.800 euro. Het dossier komt op de gemeenteraad van mei.
 
Pakjes voor zieke 60-plussers
 
Eenmaal per jaar geeft het gemeentebestuur aan Dilbeekse zieke 60-plussers een geschenkje. De werkgroep besliste om dit jaar een pakketje bestaande uit Fairtrade producten te geven. Er werd prijs gevraagd bij verschillende firma’s. Na vergelijking van de prijs/kwaliteit besliste het schepencollege in te gaan op het prijsvoorstel van de firma Bio-planet. De totaalprijs voor 610 pakjes bedraagt € 5.185,00 (incl. BTW).
 
Overlegvergadering over Galgestraat in Schepdaal
 
De Galgestraat in Schepdaal ligt er erbarmelijk bij. Deze straat ligt op de grens met Lennik en aanvankelijk ging Lennik als bouwheer optreden voor de modernisering van de Galgestraat op Dilbeeks en Lenniks grondgebied. Dilbeek zou achteraf zijn deel betalen. Lennik heeft echter de modernisering uitgesteld omdat de gemeente slecht bij kas zit. Beterschap zit er niet onmiddellijk in. Dilbeek wil nu met Lennik een overlegvergadering beleggen om een oplossing te bespreken zowel qua leiding als qua uitvoering van eventuele werken.
 
Vergunning voor papierhandel/drukkerij in Itterbeek
 
Het schepencollege levert een vergunning af voor 20 jaar voor het uitbaten van een papierhandel/drukkerij, Itterbeeksebaan in Dilbeek. Tegen deze aanvraag van klasse 2 van de NV Papeterie Georges Mottart, P. Decosterstraat 110, 1190 Vorst kwam een petitie binnen met 244 handtekeningen van de buurtbewoners en een brief van de gemeente Anderlecht.
 De bezwaren werden onderzocht en niet weerhouden. Het terrein is sinds het gewestplan van 1977 bestemd voor kmo’s. Het bedrijfsgebouw wordt omgeven door een brede groenbuffer. Het gaat hier om een kleine drukkerij met max. 14 werknemers. Er is de nodige parkeerruimte voorzien op het bedrijfsterrein voor de werknemers. De laad- en losactiviteiten zijn beperkt tot 1 x per dag en gebeuren achteraan het bedrijfsgebouw aan het laadlokaal. De poort vooraan zal slechts sporadisch gebruikt worden bij onder andere de verhuis en indien zich pannes voordoen aan het machinepark.
De activiteiten zelf worden uitgevoerd tussen 8 en 18 uur. De opslag van gevaarlijke producten is beperkt tot max. 1000 liter. Er zijn geen luchtemissies, er wordt geen afvalwater gebruikt in het productieproces en er wordt evenmin voor extra verkeershinder gevreesd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief