DILBEEK – Goedgekeurde agendapunten gemeenteraad

C21

DILBEEK – Goedgekeurde agendapunten gemeenteraad

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Kunstgrasvelden voor Dilbeek en Kapelle

Er komen kunstgrasvelden in Dilbeek en Sint-Ulriks-Kapelle. De aanleg voor beide velden samen wordt geraamd op een miljoen euro. Kunstgrasvelden hebben als voordeel dat ze veel intensiever kunnen bespeeld worden dan een gewoon grasveld en bovendien geschikt zijn voor andere sportvormen. Twee terreinen komen in aanmerking wegens intensief (jeugd)gebruik:
 
- Roelandsveld: het lager gelegen voetbalveld kan omwille van mogelijke overlast gebruikt worden voor de aanleg van een kunstgrasveld.
 
- FC Kapelle: het veld dat in aanmerking komt ligt op privé grond. Met de eigenaar wordt nog onderhandeld over de jaarlijkse huurprijs.
 
Buurtweg afgeschaft
 
De gemeenteraad gaat akkoord met de procedure voor de gedeeltelijke afschaffing van de buurtweg nr. 51 en de voetweg nr. 151 in Dilbeek, ter hoogte van de geplande nieuwbouw van de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans. Dat is een gevolg van de beslissing van de gemeenteraad van 24 november 2009 om de procedure te starten voor de gedeeltelijke afschaffing van buurtweg nr. 51 en voetweg nr. 151 te Dilbeek ten behoeve van het BPA Wolfsputten.
Het openbaar onderzoek liep van 10 maart tot en met 24 maart 2010 en er werden geen bezwaren ingediend. Politie Dilbeek en Natuur en Bos hebben een gunstig advies gegeven voor de aanvraag.
 
Nieuwe rooilijn voor Colruyt-vestiging goedgekeurd
 
De gemeenteraad heeft het ontwerp van rooilijnplan, dat betrekking heeft op de verlegging van de rooilijn van de Herdebeekstraat tussen de Ninoofsesteenweg en de Oude Geraardsbergsebaan, voorlopig vastgesteld.
 
In zitting van 4 januari 2010 besliste het college van burgemeester en schepenen om een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan de firma Onveco nv voor het bouwen van een handelsgebouw op het perceel dat begrensd wordt door de Ninoofsesteenweg, de Herdebeekstraat en de Oude Geraardsbergsebaan. In dit bouwproject is voorzien dat de Herdebeekstraat tussen de Ninoofsesteenweg en de Oude Geraardsbergsebaan wordt verbreed, zodat er een extra afslagstrook in deze straat kan worden aangelegd. Deze ingreep - ten laste van de firma Onveco nv - zal de verkeerscapaciteit van de Herdebeekstraat vergroten, wat de verkeersafwikkeling op het kruispunt van de Herdebeekstraat met de Ninoofsesteenweg ten goede zal komen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief