DILBEEK – goedgekeurde agendapunten gemeenteraad (2)

C21

DILBEEK – goedgekeurde agendapunten gemeenteraad (2)

Gemeentehuis_dilbeek_p200
Gemeentehuis_dilbeek_p200
 

Ontwerper voor skatepark en petanquebanen

De gemeenteraad heeft beslist een ontwerper aan te stellen voor de aanleg van een skatepark en de bouw van een ballodroom met negen overdekte en 24 openluchtpetanquebanen naast de bibliotheek in de Arconatistraat. Met de ballodroom komt het gemeentebestuur tegemoet aan de jaren oude verzuchting van vele senioren.
 
Het skatepark langs de d’Arconatistraat, naast Westrand, is aan vernieuwing toe. Tevens is er een stijgende vraag naar de aanleg van overdekte en openluchtpetanquebanen in het centrum van Dilbeek. Beide accommodaties kunnen gecombineerd worden op het terrein naast Westrand. Deze infrastructuur werd opgenomen op de meerjarenplanning. De uitgave voor deze opdracht (ontwerp) wordt geraamd op 50.820,00 euro incl. 21% btw. Het gemeentebestuur hoopt tegen het einde van het jaar een ontwerp te hebben. De bouw van het complex wordt geraamd op 500.000 euro. Het nieuwe skatepark voldoet aan de Europese regelgeving zodat de geluidshinder wordt beperkt.
 
 
Garageboxen verkocht
 
De gemeenteraad ging akkoord met de verkoop van volgende delen van het gemeentelijk patrimonium:
- Perceel in Itterbeek, Itterbeeksebaan, 5de afdeling, sectie B, 174b2;
-Garageboxen gelegen Ninoofsesteenweg 213 in Dilbeek. De garageboxen worden momenteel verhuurd.
 
Gemeenschapslokalen in Pede voor 0 euro
 
De gemeenteraad van Dilbeek ging akkoord met de aannemingsovereenkomst met de nv Brouwerij DN, die op haar kosten nieuwe gemeenschapslokalen wil bouwen op de grond waarop vandaag de oude loods van de dienst Openbare Werken staat in het centrum van Sint-Gertrudis-Pede. De nv Brouwerij DN gaat de gemeentelijke loods gelegen naast de vroegere brouwerij De Neve op eigen kosten te slopen en om in de plaats op eigen kosten een gemeenschapslokaal (in casco) op te richten voor het gemeentebestuur Dilbeek.
De huidige loods ontsiert het uitzicht van de verschillende appartementen van de nv De Brouwerij. De sloopvergunning voor de oude loods wordt net als de bouwvergunning voor de nieuwe gemeenschapslokalen deze week ingediend.
 
De nieuwe gemeenschapslokalen meet 240 m2 en biedt voldoende ruimte voor de muziekverenigingen, toneelvereniging en andere verenigingen. Het is een multifunctionele zaal. Eetfestijnen zijn ook mogelijk. De bouw van gemeenschapslokalen gebeurt tegelijkertijd met de renovatie van de brouwerij. De verwachting is dat de ruwbouw van de gemeenschapslokalen tegen de lente van 2011 zal voltooid zijn. Dan neemt de gemeente de fakkel over. De afwerking van het interieur en de aanleg van de omgeving gebeurt wel op kosten van het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur raamt die uitgave op 300.000 euro. Maar dat is nog altijd goedkoper dan het initieel plan waarbij de gemeente zelf de gemeenschapslokalen zou bouwen. De raming daarvan bedroeg destijds 2,7 miljoen euro. Er loopt momenteel ook een onderzoek om de oude gemeenschapslokalen te verkopen. Met de opbrengst van die verkoop wil het gemeentebestuur de parking aanleggen.
 
 
Nieuwbouw voor chiro Bodegem
 
De bouw van nieuwe van chirolokalen te Sint-Martens-Bodegem wordt geraamd op € 463.430. Het aanbestedingsdossier voor de nieuwbouw ligt nu voor. De dienst Patrimonium verwacht het dossier te gunnen eind augustus. De verwachting is dat de eerste steen tegen het einde van dit jaar wordt gelegd. De nieuwe chirolokalen komen naast de oude school en zullen voltooid zijn tegen het najaar van 2011.
 
Restauratie huisje Mostinckx wordt hervat
 
Op 15 mei hernemen de restauratiewerken aan het huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem. Tot nog toe restaureerde de aannemer vooral het houtwerk in zijn atelier. Vanaf 15 mei wordt alles weer gemonteerd. Het gemeentebestuur verwacht dat tegen het einde van het volgend jaar de restauratie achter de rug zal zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief