SCHEPDAAL – Roger en Jos met de fiets naar Portugal

C21

SCHEPDAAL – Roger en Jos met de fiets naar Portugal

Editiepajot_schepdaal_jos_en_roger_naar_portugal_foto_steven_walravens
Roger Schoonjans en Jos Van Impe binnenkort samen op weg naar Portugal. - Foto Steven Walravens

Twee 65-plussers uit Schepdaal vertrekken op zaterdag 22 mei naar Portugal. Via Fatima hopen ze met de fiets Lissabon te bereiken na 18 dagen en ongeveer 2200 kilometer.

 
Voorbereiding
 
“De route van de 18 ritten zijn op voorhand netjes uitgestippeld.” licht Jos Van Impe ons toe.  Daarnaast worden de twee sportievelingen gevolgd door een volgwagen met twee begeleiders. Om de fietstocht tot een goed einde te brengen, hebben Roger (69j) en Jos (66j) het afgelopen jaar goed getraind. “Dat is nodig, want om tot in Portugal te geraken, moeten we de Pyreneëen oversteken.”
 
 
De reisplanning
 
De eerste dag steekt het duo de grens met Frankrijk al over. Na de negende rit zitten ze in Spanje en de grens met Portugal wordt tijdens rit 15 overgestoken. “In Fatima blijven we een dag ter plaatse, om daarna door te fietsen naar Lissabon, om daar nog enkele dagen te genieten van de stad aan de Taag.” aldus Roger Schoonjans.
 
Tripjes naar het buitenland
Deze kranige zestigers fietsten reeds verschillende malen naar het buitenland, Jos fietste solo naar Santiago de Compostela in Spanje (2004), Roger naar Stanzach, Oostenrijk (2005) en beiden naar La Rochelle, Frankrijk (2006), Verbania, Italie (2007) en Lourdes, Frankrijk (2008) dit telkens met een groep Geuzen van de Schepdaalse wielerclub “WTC De Geuzen” In 2009 fietsten beiden naar Rome, langs de “Via Francigena”, erkend als een Culturele Weg, door de Raad van Europa , zoals deze naar Santiago de Compostela.
De terugreis die gepland is op vrijdag 11 juni, gebeurd met de volgwagen. De begeleiders Mimi en René komen met het vliegtuig terug.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief