DILBEEK - Uitzonderlijk vervoer naar Pedebrug geregeld

C21

DILBEEK - Uitzonderlijk vervoer naar Pedebrug geregeld

Dilbeek_gemeentehuis_p200

 Het schepencollege van Dilbeek heeft een definitieve regeling getroffen met de transportfirma Aertssen voor het uitzonderlijk vervoer naar de Pedebrug. De nieuw voorgestelde route behaagt het schepencollege, maar de eerste drie transporten zullen wel via de Geraardsbergsebaan ofwel via de Herdebeekstraat gebeuren.

Voor de afwerking van de Pedebrug in het raam van het GEN-net zijn er uitzonderlijke grote en zware stukken nodig. Het vervoer hiervan gebeurt met speciaal hiervoor uitgeruste vrachtwagens tijdens de nachturen. Deze konvooien worden begeleid door de Federale Politie vanaf hun vertrekplaats in Arendonk. De transporten zijn echter breder en zwaarder geworden, zodat de reisweg langs de Ijsbergstraat niet langer kan gebruikt worden gelet op de toestand van de brug. Voor de transporten van 3,5 meter breedte en MTM 70 ton werd een oplossing gevonden via de Appelboomstraat en de Koeivijverstraat. Deze geven geen aanleiding tot klachten.
 
Voor de doortochten van de transporten van 5,65 meter en breedte en in MTM variërend van 98 tot 123 ton stelde de firma voor om via de Overveldstraat, de Geraardsbergsebaan, de Loveldstraat, de Akkerstraat en de Roomstraat te rijden. Dat weigerde het schepencollege. 
 
 De firma Aertssen stelde nadien een nieuwe route voor. Zij zouden van de Ninoofsesteenweg de Ring op rijden in de richting van Anderlecht, rechts blijven rijden en dan de afrit Pede nemen. Vervolgens zouden zij de Luizenmolenlaan en de Marius Renardlaan langs het Park Jean Vives volgen, aan de eerste rotonde keren om zo terug uit te komen aan de Luizenmolenlaan. Daarna zouden zij ter hoogte van de Bon Air de Appelboomstraat inslaan om vervolgens via de Koeivijverstraat aan de Pedebrug aan te komen.
 
 Het schepencollege ging akkoord met dit voorstel evenals met de vraag van de firma om de eerste drie transporten te laten doorgaan via de Geraardsbergsebaan ofwel via de Herdebeekstraat. Zij kunnen immers pas nieuwe vergunningen voor de transporten aanvragen na de goedkeuring door het college voor het traject langs de Koeivijverstraat en het duurt ook enkele weken vooraleer de FOD Mobiliteit de vergunningen uitreikt. Het college koppelde wel bepaalde voorwaarden aan dit akkoord, dat intussen schriftelijk werden meegedeeld aan de firma.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief