DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Dilbeek_gemeentehuis_p200

Stationsstraat voor alle verkeer afgesloten tot 9 juli

De Stationsstraat wordt vanaf 25 mei tot 9 juli voor alle verkeer afgesloten. Dat heeft alles te maken met de werken van Aquafin op de hoek van de Populierenlaan en de Stationsstraat. In die periode wordt behalve de uitvoering van enkele noodzakelijke koppelingen ook het kruispunt Populierenlaan-Stationsstraat opnieuw van een definitief wegdek voorzien. Richting station zal er een rioolrenovatie worden uitgevoerd door het plaatsen van een kous binnenin de riolering;
 
Door de aanwezigheid van een hoofddrinkwaterleiding in de Stationsstraat dienen deze werken met de nodige voorzichtigheid te worden aangepakt. Om deze werken mogelijk te maken wordt de Stationsstraat ter hoogte van het kruispunt Populierenlaan-Stationsstraat volledig afgesloten voor het verkeer vanaf 25 mei 2010 tot 9 juli 2010. Gedurende deze periode wordt er een wegomleiding voorzien via D’Arconatistraat, Kamerijklaan, Kloosterstraat en de Robert Dansaertlaan.
 
Nieuwe huurovereenkomst voor zendmast Mobibstar
 
Het schepencollege heeft met Mobistar een nieuwe huurovereenkomst voor de zendmast op het cultureel centrum Westrand afgesloten. Jaarlijks wordt 1.000 euro meer betaald dan in de huidige overeenkomst. Deze overeenkomst moet nog wel door de gemeenteraad goedgekeurd worden.
 
Deze overeenkomst geldt voor een periode van 20 jaar, nadien telkens stilzwijgend verlengd met 5 jaar tenzij opzegging 6 maand voor het verstrijken van een periode. Het uitzicht van de antennes verandert weinig. Het schepencollege legt Mobistar wel op om op de masten lichten te plaatsen voor een betere verlichting van de parking van Westrand.
 
Bijkomende subsidie voor huisje Mostinckx
           
De provincie geeft een bijkomende subsidie voor de restauratie van het huisje Mostinckx voor € 8.735,19.
 
 
Nieuwe straatnamen
 
Het schepencollege stelt voor de nieuwe zijstraat van de Emile De Blutslaan de naam Steenbakkerij voor. In het verleden werden in Dilbeek nogal wat bouwstenen gebakken. Met deze nieuwe naam wil het schepencollege op advies van de cultuurraad deze verdwenen industrie in herinnering te brengen.
 
Voor de verbindingsweg tussen de Kloosterstraat en Snijbos opteert het schepencollege voor Boomgaard. Vroeger was hier een hoogstamboomgaard. Sinds jaren wordt getracht de hoogstamfruitbomen weer in het landschap te brengen.
 
Voor de nieuwe zijstraat van Vliergaarde op het grondgebied van Groot-Bijgaarden kiest het schepencollege voor Bloesem.
 
Minder snel in Rollestraat
 
Het schepencollege gaat én naar de NV TUC rail en naar De Lijn een brief sturen met de vraag de snelheidsbeperking tot 30 km in de Rollestraat in Itterbeek te respecteren. Inwoners merken wel dat NV TUC rail zijn uiterste best doet in verband met de geluidoverlast in de buurt, maar klagen wel over de vrachtwagens en de bussen die met een hoge snelheid voorbij hun huizen racen, dit terwijl er een snelheidsbeperking geldt van 30km/u. Hierdoor veroorzaken zij ook trillingen in hun woning.
 
Geen frituur meer in Bosstraat Groot-Bijgaarden
 
De frituur in de Bosstraat 89, Groot-Bijgaarden wordt ontmanteld. De frituur staat al enkele jaren leeg, maar ernaast staan nog steeds gasflessen. De huidige eigenaar kocht de frituur aan met de bedoeling te exploiteren maar betrokkene ziet nu af van de plannen. Tegen 1 december zal frituur volledig ontmanteld worden. Op kortere termijn zullen de gasflessen weggenomen worden en zal de elektriciteitsmeter worden weggehaald door Eandis.
 
Het schepencollege gaat de eigenaar verzoeken de parking in oorspronkelijke staat te herstellen. In de toekomst wordt geen toelating meer gegeven op die plek een frituur of andere horecazaak uit te baten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief