DILBEEK - Meer aandacht voor communicatie in het gemeentelijk economiebeleid

C21

DILBEEK - Meer aandacht voor communicatie in het gemeentelijk economiebeleid

Dilbeek_gemeentehuis_p200

Het gemeentebestuur organiseerde een klantenarena samen met VOKA (Kamer van koophandel Halle -Vilvoorde) en VWBO (Verbond van West-Brabantse Ondernemingen) om een beter inzicht te krijgen in wat ondernemers van het gemeentebestuur verwachten. Wat gaat goed, wat moet anders, wat kan beter?

Slaan we misschien ergens onbedoeld de bal mis? Wat denken de ondernemers? Wat kunnen we daarmee? En wat voor vorm kunnen we bedenken om de ondernemers de kans te geven om zo onbevangen en opbouwend mogelijk met ons hun meningen en ervaringen te delen? Allemaal vragen die op deze klantenarena werden gesteld.
 
De klantenarena was een groot succes. Er kwamen niet alleen heel wat ondernemers opdagen, er werden ook heel wat interessante ideeën en suggesties naar voor gebracht en uitgewisseld. Een aantal knelpunten had de gemeente zelf al opgemerkt. Daar wordt vandaag dan ook al aan gewerkt, denk maar aan de herinrichting van de Dilbeekse kern, de heraanleg van de Gossetlaan of de vraag naar voldoende kmo-terreinen binnen het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan.
 
Het schepencollege selecteerde uit de verschillende onderwerpen twee speerpunten waar het, naast de lopende projecten, snel werk van wil maken. De volgende maanden zullen deze punten verder worden uitgediept. 
 
Enerzijds vragen veel bedrijven meer lokaal overleg tussen hen, het gemeentebestuur en de omwonenden. “Goed nabuurschap is essentieel om lokale economie leefbaar te houden voor zowel het bedrijf als de buurt”, zegt schepen voor KMO, Jef Vanderoost. En de gemeente zit niet stil. Naar aanleiding van de vestiging van drukkerij Mottart in de Itterbeeksebaan, werd afgelopen donderdag 27 mei een overlegmoment georganiseerd.
 
Het andere pijnpunt is de communicatie rond grote infrastructuurwerken. Ook hier wil de gemeente werk van maken. Zo wordt sinds kort de ambtenaar Lokale Economie, Véronique De Buyst nauw betrokken bij het overleg tussen de dienst openbare werken en de betrokken aannemers. Zij zorgt voor de verdere communicatie naar de middenstandsraad en het VWBO. “We willen deze overlegstructuren verder uitwerken en inburgeren. Het is belangrijk dat alle spelers op het terrein goed ingelicht zijn: zo kan heel wat ongenoegen voorkomen worden”, besluit schepen voor KMO Jef Vanderoost.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief