DILBEEK - Eerste gezamenlijke viering van jubilarissen in Castelhof

C21

DILBEEK - Eerste gezamenlijke viering van jubilarissen in Castelhof

Editiepajot_dilbeek_diamant_stegen_burniat
Stegen Théodore en Burniat Zita. - Foto's Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_goud_bourgonjon_de_savoye
Bourgonjon Robert en De Savoye Monique. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_goud_claessens_roossens
Claessens Frans en Roossens Maria. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_goud_roelants_cornu
Roelants Joseph en Cornu Marie. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_goud_vyncke_francken
Vyncke Eugène en Francken Georgina. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 

Voor de eerste keer organiseerde het gemeentebestuur een gezamenlijke viering van de huwelijksjubilarissen in de kapel van het Castelhof in Sint-Martens-Bodegem. Tot ieders tevredenheid, zo bleek achteraf. Het gemeentebestuur vierde er één diamanten en vier gouden bruiloften. De fanfare van Groot-Bijgaarden animeerde deze viering muzikaal in een onuitgegeven bezetting met accordeon, drums, klarinet en gitaar.

Als eerste paar kwam het diamanten paar Stegen Théodore en Burniat Zita aan de beurt. Zij leerden elkaar kennen tijdens de legerdienst van Théodore in Wallonië. Zita is afkomstig van het Waalse Franchimont waar zij op 21 november 1929 werd geboren. Een echte Waalse die intussen het Nederlands perfect beheerst. Théodore, geboren in Anderlecht op 17 april 1927, huwde Zita op 26 april 1950 in Romerée. Zij wonen in de Nieuwenbos in Groot-Bijgaarden.
Het echtpaar kreeg vijf kinderen. Het echtpaar heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor de beschuttende werkplaats Aurora in Groot-Bijgaarden.
 
Als tweede paar kwam het gouden paar Claessens Frans en Roossens Maria aan de beurt. Zij werden beiden geboren in Anderlecht, respectievelijk op 15 januari 1936 en op 30 april 1938. Zij huwden in Anderlecht op 16 april 1960. Zij wonen in de Keperenbergstraat. Het echtpaar heeft één kind en één kleinkind. Frans is altijd elektricien geweest bij Electrabel.
 
Het derde paar, Roelants Joseph en Cornu Marie, is heel goed gekend in Groot-Bijgaarden. Niet te verwonderen want beiden werden er geboren, respectievelijk op 7 maart 1936 en op 5 april 1938 en wonen er al heel hun leven.
Joseph en Marie leerden elkaar kennen bij de fanfare van Groot-Bijgaarden, waar Joseph op tienjarige leeftijd met muziek begon. Zijn hele beroepscarrière was Joseph onderhoudsman bij L’Oréal. Marie-José werkte als poetsvrouw bij het OCMW. Het echtpaar heeft twee dochters en twee kleinkinderen. Het echtpaar werd vijftig jaar geleden op 23 april 1960 nog gehuwd door de Bijgaardse burgemeester Victor Steenput. Het echtpaar woont in de Jozef Mertensstraat.
 
Als voorlaatste gouden paar kwamen Vyncke Eugène en Francken Georgina aan de beurt. Zij wonen nog niet zo lang in Dilbeek in de Weerstanderslaan, maar hebben zich intussen ingeburgerd en Nederlands geleerd. Eugène en Georgina zijn immers afkomstig van Vorst waar Eugène op 15 oktober 1938 werd geboren en Georgina op 15 mei 1940. Zij kregen drie kinderen, waarvan er helaas twee overleden.
 
Als laatste gouden paar was het de beurt aan Bourgonjon Robert en De Savoye Monique. Robert komt uit Maldegem waar hij op 23 oktober 1932 werd geboren en Monique liet haar eerste schreeuw op 25 juli 1935 in Sint-Lievens-Esse. Het echtpaar woont in de de Heetveldelaan. Zij huwden op 17 mei 1960 in Sint-Lievens-Esse. Robert zette een voor die tijd ongewone prestatie neer door drie universitaire diploma’s te halen. Hij is ook medestichter van de Kiwanisclub van Dilbeek. Monique was verpleegster tot haar huwelijk. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jeran-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief