Provincie weigert verguning voor bouw nieuwe Colruyt in ITTERBEEK

C21

Provincie weigert verguning voor bouw nieuwe Colruyt in ITTERBEEK

Colruyt_embleem_p200

De deputatie van de provincie van Vlaams-Brabant heeft de buurtbewoners van de wijk Bettendries in Sint-Anna-Pede/Itterbeek gelijk gegeven en heeft de bouwvergunning voor een nieuwe grote Colruyt geweigerd. Het buurtcomité verzoekt de warenhuisketen nu een meer geschikte vestigingsplaats te zoeken.  

De gemeente Dilbeek kan hierbij helpen. Beter een goede oplossing zoeken zonder kwalijke gevolgen dan opnieuw anderhalf jaar te verliezen in diverse procedures, aldus de actievoerders.
 
Dat succes hebben de buurtbewoners te danken aan de steun van vele mensen. De directie in Halle speculeerde op het feit dat protest meestal uitdooft. Tevergeefs. Aan het voorgestelde project in Itterbeek zitten volgens het buurtcomité te veel mankementen en pijnpunten om dit zomaar te laten gebeuren. Aangezien de Deputatie de vergunning weigert hoeven ze niet eens naar de Raad voor vergunningsbetwistingen.
 
Het Buurtcomité Bettendries zegt dat het bouwterrein in Itterbeek veel te smal is waardoor men in de hoogte moet bouwen met ondergrondse parking en het gebouw ongepaste proporties aanneemt. 
 
Peter Wiels van het buurtcomité: “Het smalle terrein bij een zeer druk kruispunt maakt bovendien een goede ontsluiting onmogelijk. Een onafhankelijke impactstudie, zowel naar de goede ruimtelijke ordening als naar mobiliteit, kan dat bevestigen. Tenslotte moet elk bouwproject regels, procedures en vooral de woonomgeving respecteren”.
 
Na twee mislukte pogingen, hoopt men in Itterbeek dat de expansieverantwoordelijken in Halle ernstig op zoek gaan naar alternatieven. En dat hoeft niet per sé in de buurt van de Ninoofsesteenweg te zijn.
 
Peter Wiels: “Om te genieten van gunstige “rode prijzen” rijden consumenten graag vijf à tien minuten verder in ene of andere richting. Het gemeentebestuur kan hierbij helpen. Er is nu tijd voor!
In afwachting blijven de buurtbewoners op hun hoede. Ze zijn nu extra gemotiveerd en beschikken nog over troeven om ook een derde Colruyt-poging aan Bettendries af te blokken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief