DILBEEK - Werken aan Brusselstraat uitgesteld tot augustus

C21

DILBEEK - Werken aan Brusselstraat uitgesteld tot augustus

Werken_p200

Het schepencollege van Dilbeek gaat in op de suggestie van de aannemer om het affrezen en het aanbrengen slijtlaag in asfalt in de Brusselstraat, het gedeelte tussen de grens met Sint-Ulriks-Kapelle en het Gemeenteplein in Groot-Bijgaarden) te programmeren in de tweede week van augustus in plaats van de derde week van juni. 

In augustus is er geen hinder voor de scholen, zijn veel handelaars met vakantie en is het een rustigere periode voor het verkeer. De werken beginnen op 9 augustus en zouden beëindigd zijn op 19 augustus.
 
De werken nog deze maand uitvoeren in de Brusselstraat zoals het schepencollege aanvankelijk besliste is onuitvoerbaar gebleken. Behalve de korte tijdsspanne om een degelijke omlegging uit te werken, is de tijd ook te kort om met de buurt, vooral de handelaars, degelijk overleg te plegen. Een informatiemoment voor de middenstanders is gepland op donderdag 24 juni om 19 uur op het gemeentehuis in Dilbeek.
 
Bovendien starten in de meeste scholen de examens en start De Lijn ook met haar speciale examenbussen. Deze bussen afschaffen leidt tot hectische toestanden aan de scholen. In deze periode alle verkeer weren in de Brusselstraat is ook een onbegonnen werk.
 
 Bovendien brengen werken al geluidshinder mee. Zeker als men in dezelfde periode riooldeksels wil aanpassen. Een drilhamer is niet bevorderlijk voor de concentratie.
 
 De werken op 9 augustus starten heeft dus alle voordelen. De intensiteit van het doorgaande verkeer bedraagt slechts 1/3 van het normale verkeer, er is geen school, veel mensen zijn met vakantie, een aantal middenstanders is gesloten en de handelaars hebben de tijd om afspraken te maken voor hun leveringen.
 
Groenstraat
De werken in de Groenstraat starten op 23 augustus en zijn beëindigd op 27 augustus.
 
Gossetlaan
De werken in de Gossetlaan zijn begonnen. De asfaltering gebeurt in de nacht van 10 op 11 juni. Hiervoor wordt de ganse Gossetlaan verkeersvrij gemaakt vanaf 19.00 uur tot de volgende ochtend om 06.00 uur. Daar de aannemer begint vanaf het Gemeenteplein, zullen de voertuigen van Corelio nog met hun kranten kunnen vertrekken. Tijdens de ganse periode geldt er een stilstaan- en parkeerverbod aan beide zijden van de straat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief