Sprokkels uit de DILBEEKse gemeenteraad

C21

Sprokkels uit de DILBEEKse gemeenteraad

Gemeenteraad_tekening_p200

Huurovereenkomst met Mobistar aangepast

De gemeenteraad van Dilbeek gaat akkoord met de aangepaste huurovereenkomst met Mobistar voor de bestaande zendinstallatie op het dak van Westrand. Proximus is eveneens vragende partij om op deze mast antennes te plaatsen. Mobistar betaalt jaarlijks € 1.000 meer dan in de huidige overeenkomst.
De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 20 jaar, nadien telkens stilzwijgend verlengd met 5 jaar tenzij opzegging 6 maand voor het verstrijken van een periode.
Aan het uitzicht van de antennes verandert weinig. Er wordt aan Mobistar opgelegd om op de masten in een verlichting te voorzien zodat de parking van Westrand beter verlicht wordt.
 
Investeringen in scholen
 
Het aanbestedingsdossier van de fase 3 voor de uitbreiding van de
gemeenteschool De Kriebel is door de gemeenteraad goedgekeurd. Het gaat om een bedrag van bijna 2 miljoen euro.
 
De gemeenteraad ging eveneens akkoord met de aankoop van een perceel grond voor de bouw van een nieuwe school in Itterbeek. De gemeente raamt de aankoop op € 400.000. Door de fusie tussen de gemeenteschool ’t Keperke en de kleuterschool De Wip, is het noodzakelijk bijkomende klaslokalen voor de kleuters op te richten.
Het perceel gelegen langs de Keperenbergstraat, afdeling 5, sectie B nr 139d, met een oppervlakte van 13a19ca, eigendom van de kerkfabriek Sint-Ambrosius in Dilbeek, is hiervoor ideaal. De waarde van het perceel wordt geschat op € 400.000.
 
Wegvergunning voor De Gordel
 
Ter gelegenheid van de organisatie van De Gordel op zondag 5 september 2010, krijgt de vzw Cultuurcentrum Dilbeek een wegvergunning voor de omgeving van Westrand voor volgende delen van de openbare weg:
-           de Westrandparking,
-           de d’Arconatistraat vanaf de hoek met de Kasteelstraat tot aan de hoek met de Kamerijklaan,
-           de Thirimontlaan vanaf de hoek met de Malolaan tot aan de d’Arconatistraat,
-           de Kamerijklaan tussen de Kloosterstraat en de Malolaan,
-           de de Heetveldelaan vanaf de Levoldlaan tot de ijskelder,
-           de Levoldlaan tussen Westrand en huisnummer 19, het volledig kruispunt met de de Heetveldelaan inbegrepen en
-           het Gemeenteplein tot aan de Sint-Ambrosiuslaan.
 
Rooilijnplan Herdebeekstraat vastgesteld
 
 Het rooilijnplan voor de Herdebeekstraat tussen de Ninoofsesteenweg en de Oude Geraardsbergsebaan in Itterbeek is definitief vastgesteld. Het ontwerp van dit plan werd op 27 april voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad. Daarna volgde het openbaar onderzoek. Zestig dagen na het einde van het openbaar onderzoek moet het rooilijnplan definitief vastgesteld worden. Dat definitief is op de jongste gemeenteraadszitting goedgekeurd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief