DILBEEK - Hanny-D: ‘De wereld is aan de durvers’

C21

DILBEEK - Hanny-D: ‘De wereld is aan de durvers’

Hanny_d
Hanny D / foto Bart Devillé
 

Nu ’10 om te zien’ er niet meer is om ook de ‘mindere goden’ eens de kans te geven op de beeldbuis te komen, is het aan de zangers, zangeressen en groepjes om keihard te werken en er zelf in te vliegen. Alleen zo komen bekendheid, optredens en cd-opnames. En dit heeft Hanny-D uit de Dilbeekse deelgemeente Schepdaal goed begrepen. Onder het motto ‘de wereld is aan de durvers’ nam zij zelf het heft in handen, samen met echtgenoot en manager Guy Deplancke.

Hanny-D is afkomstig van Anderlecht. Muziek nam en neemt nog steeds een zeer belangrijke plaats in in haar hart. Zangles volgde zij aan de Rijks muziekacademie van Anderlecht en maakte jaren deel uit van een plaatselijk zangkoor. Ook nam zij nog zanglessen bij Christian Vidal, die in het begin van de jaren 70 bekendheid verwierf met het Franstalig liedje "Angelique".
 
Belangrijk moment in haar zangcarrière was ontgetwijfeld haar ontmoeting met Claudia Sylva, U weet wel de dame van ‘J’ai Pleuré’. Hanny-D bracht deze plaat in het Nederlands uit ‘Zo alleen’ en de bal ging aan het rollen.
 
Inmiddels nam zij al 4 singles en 3 full cd’s op. Ook de optredens gingen en gaan in steigende lijn. Momenteel zijn er ook onderhandelingen aan de gang met een platenfirma.
 
“Waar het bij mij op aankomt is mijn ding kunnen doen, ambiance maken en mee genieten met het publiek. Ik wil het niet te groot zien, maar af en toe geniet ik toch van optredens in het gezelschap van grote namen" weet zij te vertellen.
 
Of het gemakkelijker is te werken met je partner als manager? ‘Ik denk het wel, hier telt niet alleen het zakelijke. Wij delen het werk, ieder op zijn manier. Elke dag is een uitdaging, wij willen bewijzen dat je heel wat kunt bereiken wanneer je er maar in gelooft’.
 
De aantal optredens wordt voor Hanny-D altijd maar groter. Zo staan Messines, Tielt, Oudenaarde, Wetteren, Lembeek, Zottegem, Vollezele, Jabbeke, Ledegem, Ossenisse(Nl), Balegem, Roosdaal, Lennik, Ternat, Eeklo en Dilbeek al te boek. Ook de intervieuws bleven en blijven dan ook niet uit.
 
Info & boeking:  A & G Services-Guy Deplancke-Dilbeek 0475/62.35.21 -  fax 02/306.55.64  - info@hanny-d.be .   Website: www.hanny-d.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief