SINT-ULRIKS-KAPELLE - Parket neemt verdorste dieren in beslag

C21

SINT-ULRIKS-KAPELLE - Parket neemt verdorste dieren in beslag

Editiepajot_dilbeek_dierenverwaarlozing_foto_blid__1_
Foto's © BLID
 
Editiepajot_dilbeek_dierenverwaarlozing_foto_blid__2_
Foto's © BLID
 
Editiepajot_dilbeek_dierenverwaarlozing_foto_blid__3_
Foto's © BLID
 
Editiepajot_dilbeek_dierenverwaarlozing_foto_blid__4_
Foto's © BLID
 
Editiepajot_dilbeek_dierenverwaarlozing_foto_blid
Foto's © BLID
 

Op een verwaarloosd perceel aan de Bekkerzeelstraat in Sint-Ulriks-Kapelle heeft het parket op vraag van BLID een hele dierentuin laten opruimen. Een veertigtal dieren waaronder drie honden, één paard, pluimvee, herten, konijnen en struisvogels zijn er deze namiddag opgehaald op vraag van BLID, door Veeweyde.

De dieren zaten er al dagen zonder drinken en dit werd gisteren gemeld aan BLID. Twee honden lag er aan de ketting in de blakende zon zonder enige schaduw en drinken. Één hond was uitgemergeld en zou het ook niet lang meer hebben uitgehouden. Na enig telefonisch overleg sinds woensdag, met de politie van Dilbeek om de dieren te redden, is er donderdagnamiddag actie ondernomen samen met BLID.
 
De eerste zorg was de dieren zoveel mogelijk water te laten aanbrengen vanuit een nabij gelegen woning. Medewerkers van BLID en leden van de politie Dilbeek bedeelden het water onder de dieren. Het was een gevecht tussen de dieren om het eerst te kunnen drinken. Enkele dieren hebben de dagen zonder water niet overleefd. Her en der lagen op het terrein kadavers van dieren tot zelfs een slang is er dood gevonden in zijn kleine terrarium.
 
Geheel onverantwoord vind BLID de locatie waar de dieren verblijven. De eigenaar, een allochtoon uit Anderlecht, komt er sporadisch, maar met dit warme weer toch niet genoeg, om er zijn dieren te verzorgen. De dieren zijn zowaar op hun eigen leven aangewezen en dit kan niet anders dan uitlopen op een verwaarlozing. De man kwam al eerder in het nieuws toen zijn damherten werden aangetroffen op de E 40 Oostende – Brussel. Het parket gaat nu verder beslissen wat er met de dieren zal gebeuren.

Website: www.blid.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2010
Gerrit Achterland
BLID
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief