Overal 50 km per uur in DILBEEK

C21

Overal 50 km per uur in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_50_per_uur_foto_jean-pierre_schoukens
Voortaan geldt overal in Dilbeek op enkele uitzonderingen na het snelheidsregime van 50 km in Dilbeek. Op onze foto (© Jean-Pierre Schoukens) zie je schepen van Openbare Werken Luc Deleu voor een nieuw zonebord.
 

Voor wie het nog niet mocht opgevallen zijn, overal in Dilbeek geldt, op enkele uitzonderingen na, het snelheidsregime van 50 km per uur. Deze week rondt het personeel van Openbare Werken de plaatsing van 150 bijkomende borden af. Tegelijkertijd namen ze 100 overbodige borden weg.

Voortaan gelden in Dilbeek drie snelheidsregimes: 30, 50 en 70 km. De algemene regel wordt 50 km met uitzondering van de bestaande zones 30 rond schoolgebouwen en enkele assen die de gemeente doorkruisen zoals de Jan de Trochstraat-Ijsbergstraat-Doylijkstraat, de Wijngaardstraat, de gewestweg N8 en de Lenniksebaan. Daar mag 70 km per uur gereden worden.
 
De nieuwe zonale borden staan enkel aan het begin en het einde van een snelheidszone. Deze borden moeten in tegenstelling tot de gewone snelheidsborden niet herhaald worden aan elk kruispunt. Hierdoor kunnen overtollige verkeersborden verdwijnen.
 
De drie zonale snelheden worden aangeduid met opvallende verkeersborden: een groot wit en rechthoekig verkeersbord met bovenaan de vermelding “zone” en eronder de geldende snelheidslimiet.
 
Met de invoering van deze snelheidsregimes wil het gemeentebestuur de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaar in de gemeente verhogen. Snelheid is immers een grote risicofactuur en is de meest gehoorde klacht in Dilbeek. Schepen van Openbare Werken Luc Deleu: “In het verleden moest Dilbeek miljoenen euro’s investeren in snelheidsremmende maatregelen. Door de invoering van de snelheidsregimes roepen we daar een halt aan toe. Met de snelheidsremmende maatregelen verdwijnt ook de last voor de buurtbewoners die aan een snelheidsremmer wonen’’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief