SINT-MARTENS-BODEGEM - Eerste Tour de France voor Jürgen Roelandts

C21

SINT-MARTENS-BODEGEM - Eerste Tour de France voor Jürgen Roelandts

Editiepajot_sint-martens-bodegem_j_rgen_roelandts_foto_official_website_jurgen_roelandts
Jürgen Roelandts. Foto: Offical Website J. Roelandts

De Tour de France is één van de grootste sportevenementen en de laatste jaren wint het wielrennen alsmaar meer aan populariteit. Zo ook in Sint-Martens-Bodegem volgen ze het wielrennen op de voet want hun dorpsgenoot Jürgen Roelandts reed al een mooie palmares bij elkaar en neemt voor het eerst deel aan de Tour. En dit met succes want hij greep maandag net naast de groene trui door meerdere valpartijen van enkele belangrijke klassementrijders. Het peloton kwam uit solidariteit gezamenlijk over de lijn in Spa en reed zonder punten.

De tweede etappe van de Tour volgde maandag een volledig Belgische etappe. Na start aan het Brusselse Warandepark, werd over de glooiende Ardense wegen koers gezet richting Spa. De renners kregen dan ook een zestal hellingen te verteren, waarbij de Col de Stockeu en Col du Rosier de bekendste waren. Bij aankomst in Spa stonden 201 km op de teller.

Het werd vandaag Omega Pharma - Lotto in een glansrol.  De race ging loeiend hard van start en na een aantal aanvalspogingen verschenen na 15 km wedstrijd 8 renners in de spits van de wedstrijd. Eén vierde van de kopgroep droeg de witte Omega Pharma - Lotto uitrusting, waarbij Jürgen prachtig present was. Net als gisteren ging de voorsprong bijzonder snel omhoog en stabiliseerde op 7'.

Eénmaal de hellingen in zicht werd de kloof met het peloton automatisch gereduceerd en met nog 50 km voor de boeg zaten ze de vluchters op de hielen. In de aanloop naar de Côte d'Aisomont was het echter in het peloton wonden likken. De renners gingen opnieuw massaal tegen de vlakte, waarbij Mickaël Delage één van de voornaamste slachtoffers was.  Micka werd bijzonder zwaar geraakt aan het gezicht en moest de handdoek in de ring gooien.

De herrie in het peloton zorgde ervoor dat de kopgroep opnieuw uitliep en op de Stockeu ontbond Sylvain Chavanel (Quick.Step) zijn duivels. Slechts één renner kon in zijn spoor blijven, Jürgen deed het schitterend en trok in het spoor van de Fransman naar de Rosier. De afdaling van de Stockeu zorgde echter voor nog meer averij in het peloton, dat door meerdere valpartijen compleet uitéénviel en zowat alle klassementsrijders tegen de vlakte gingen.

Jürgen en Chavanel begonnen samen aan de slothelling, waar laatstgenoemde opnieuw aan de haal ging en onze pion achterliet. Jürgen bleef absoluut geen beloning voor zijn schitterende race, hij werd op 10 km van de finish ingerekend door het uitgedund peloton.

Chavanel stoomde in zijn eentje naar de finish en lukte meteen een dubbelslag. Hij neemt ook de gele leiderstrui over van Fabian Cancellara. Na alle heisa van vandaag kwam het peloton in gesloten slagorde over de finish, Jürgen werd nog als zesde geklasseerd en is nu derde in het puntenklassement.
Na een hele dag hard labeur was Jürgen diep teleurgesteld wanneer hij maandag gesommeerd werd om de groene trui op te halen, maar toen weer naar af werd gestuurd.  Jürgen Roelandts: “Eerste wel, dan weer niet, het is klote!.” vermeld Sporza op zijn website.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2010
Website J. Roelandts
Website J. Roelandts
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief