Ditjes en datjes uit het gemeentehuis van DILBEEK

C21

Ditjes en datjes uit het gemeentehuis van DILBEEK

Dilbeek_gemeentehuis_p200

Meer politiecontrole aan recyclagepark
Het schepencollege heeft de politie de opdracht gegeven regelmatig te patrouilleren in de omgeving van het recyclagepark in de Robert Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden. Voortdurend moeten de gemeentelijke diensten sluikstorten opruimen tegenover de ingang van het recyclagepark. Het is niet uitgesloten dat er camerabewaking komt.

Het schepencollege heeft ook zijn zegen gegeven voor de aanleg van een voorsorteerstrook aan de ingang van het recyclagepark om bij drukte gevaarlijke verkeerssituaties op deze plaats te vermijden. Dat kost 22.309 euro.
 
Carnavalraad krijgt meer subsidie
Het schepencollege verhoogt de subsidie aan de carnavalraad van Dilbeek van 2.500 tot 3.500 euro. Die subsidie was al drie jaar niet meer aangepast terwijl de kosten voor de organisatie van het carnavalweekend elk jaar stijgen.
 
Plantjesverkoop voor Kom op tegen kanker
Zoals in vele Vlaamse gemeenten zal ook in Dilbeek een plantjesweekend van Kom op tegen Kanker georganiseerd worden. Dit jaar heeft de verkoop van azalea’s plaats op 17, 18 en 19 september 2010. Met de opbrengst van deze plantjesverkoop wil Dilbeek een steentje bijdragen in de strijd tegen kanker, waaronder het klinisch onderzoek naar kinderkanker. De Gemeentelijke sociale dienst en de Sociale Raad Dilbeek nemen de voorbereiding, praktische organisatie en omkadering hiervan op zich. Een aantal vrijwilligers zal plantjes verkopen
- op de boerenmarkt
- aan verschillende grootwarenhuizen
- aan de kerk
- in Breugheldal (borrelavond)
 
Rust weergekeerd op Roelandsveld
Het schepencollege gaat voorlopig niet in op de vraag van de drie sportverenigingen (Dilbeek Sport, DAC en Tennisclub Roelandsveld), actief op het Roelandsveld, om de veiligheid op het sportcomplex Roelandsveld te verhogen en het vandalisme in te perken. De jongste maanden keerde door de verhoogde politiecontrole de rust weer. Enkel de gemeentelijke gebouwen waren het mikpunt van de vandalen. Gelet op het overvol takenpakket van de Sportdienst heeft het schepencollege beslist voorlopig te wachten met de uitwerking van een concreet actieplan.
 
De drie betrokken verenigingen hebben het schepencollege wel al enkele voorstellen bezorgd:
- betere afsluitingen plaatsen ter hoogte van de ingangen aan d’Arconatistraat en Roelandsveldstraat;
- plaatsen van verstralers met bewegingsdetectoren op de kritische plaatsen van het complex (ingangen, wandelpaden, clubhuizen voetbal-atletiek-tennis, sanitair blok, kleedkamers voetbal-atletiek-tennis, tribune A-veld, tennismuur, parking Roelandsveldstraat);
- plaatsen van (bewegings)camera’s (cfr. Dilkom, sporthal Groot-Bijgaarden, sporthal Itterbeek).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2010
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief