DILBEEK – Sprokkels uit het Schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het Schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Open doekje voor aanpak van Gossetlaan

Het Verbond van West-Brabantse ondernemingen (VWBO) en alle firma’s gelegen in zone Gosset hebben het gemeentebestuur bedankt voor de snelle en efficiënte uitvoering van de heraanleg van de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. Dankzij de inspanning van de gemeente hebben de bedrijven enkel één nacht wat hinder ondervonden maar dit was te verwaarlozen. De bedrijven vragen wel voor de belijning van de parkingzones en een volle of stippellijn in het midden van de weg te zorgen. Maar die komen er voorlopig niet. Het schepencollege heeft nog geen duidelijk plan en wil in afwachting van de nieuwe studie van de Gossetlaan geen parkeervakken noch aslijnen aanbrengen zodat optimaal in de straat aan beide zijden kan worden geparkeerd en vlot kan worden gecirculeerd.
 
Sporthal Ten Gaerde weer in orde
 
Alle noodzakelijke herstellingen ten gevolge van de brand in sporthal Ten Gaerde van 10/02/2010 zijn uitgevoerd. Alle herstellingen samen hebben € 85.507,56 gekost. De verzekeringsmaatschappij betaalt deze kosten. Er werden herstellingen gedaan aan het elektriciteitsnet, de hele sporthal werd gesaneerd, ontsmet en gereinigd, de bediening van de rookluiken werd hersteld, lampen werden vervangen, wc en lavabo evenals de plafonds en de dakkoepels werden vernieuwd. Tenslotte werden de aerothermen uitgekuist.
 
Ontwerper voor raadzaal op tweede verdieping
 
Het schepencollege gaat een ontwerper aanstellen om een ruimere raadszaal in te richten op de tweede verdieping van het kasteel-gemeentehuis. De kostprijs voor de studie wordt geraamd op € 25.000.
 
Uitwijkstrook aan kringloopwinkel
 
Om de laad- en losproblemen van de kringloopwinkel in de Spanjebergstraat nr. 4 in Dilbeek op te lossen heeft de technische verkeerscommissie het schepencollege geadviseerd een uitwijkstrook aan te leggen zodat de vrachtwagen van de kringloopwinkel niet steeds op het voetpad moet parkeren. Deze uitwijkstrook mag alleen gebruikt worden voor het laden en lossen. Daarvoor moet er een aanvullend verkeersreglement gemaakt worden. De kostprijs voor de aanleg bedraagt € 9.971,85, btw inclusief.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief